In beeld: Tomorrowland 2016 helemaal op dreef

© Wouter Van Vaerenbergh

Het decor van Tomorrowland voorziet in 16 podia die elk tot in het kleinste detail zijn uitgewerkt. Het idee van het festival is om de bezoekers drie dagen lang te laten ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zich te laten meevoeren in een magische wereld.

Dit jaar zijn er een vijftal nieuwe podia, die ook de komende jaren zullen ingezet worden. Enkel mainstage wordt elk jaar van nul opgebouwd, en krijgt dan een tweede (en soms derde) leven in Tomorrowland Brasil en TomorrowWorld.

Op Tomorrowland zijn bijna 200 nationaliteiten vertegenwoordigd. Van de 180.000 festivalgangers zijn slechts de helft Belgen; Daarnaast zijn vooral een grote delegatie Brazilianen, zo’n 7.000 Australiërs, heel wat Zweden en zelfs 36 inwoners van Myanmar naar de festivalsite afgezakt.

Tijdens deze editie kunnen bezoekers ook culinair genieten; enkele restaurants bieden bezoekers een volwaardige maaltijd, zodat ze kunnen afstappen van de klassieke festivalsnacks. Voor deze restaurants dient gereserveerd te worden via de website van het festival. Op het hoofdpodium is ook het zogenaamde Secret Restaurant. Een tafel voor 12 personen kan drie keer per dag gereserveerd worden en de opbrengst gaat volledig naar de Love Tomorrow Foundation, die onder meer in Nepal zorgt voor een Arts & Music School maar ook in België onder meer Cunina steunen.

Vrijdag is het onder meer uitkijken naar Tiësto, Armin Van Buren, David Guetta en Deadmau5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content