‘Ik ben elke keer opnieuw nerveus’ (Steak Number Eight)

De West-Vlaamse postrockgroep Steak Number Eight maakt zaterdag voor de derde keer op Graspop. Knack Focus stelde enkele vragen aan leadzanger en gitarist Brent Vanneste.

Hoe voelt het om op Graspop te staan? Brent Vanneste: “Ik wou -toen ik jonger was- al eens naar Graspop afzakken als bezoeker, maar ik was te jong. Op mijn vijftiende ben ik er dan toch eindelijk geraakt: toen moest ik er optreden met Steak Number Eight! (lacht) Het is ondertussen de derde keer dat we op Graspop spelen en onze eerdere ervaringen waren super: het blijft een van de grootste publieken waar we ooit al voor gespeeld hebben. En misschien nog belangrijker: het publiek daar is enorm geïnteresseerd in muziek zoals de onze. Het is echt een zotte ervaring, en zelfs nu zal ik opnieuw nerveus zijn. En over nerveus gesproken: binnenkort spelen we trouwens ook het voorprogramma van Alice Cooper op het Poolse Rock Legends Festival. Gemiddeld moet je daar optreden voor een arena van 10.000 man. Voor zoveel volk hebben we nog nooit gespeeld!”

Jullie spelen op dezelfde dag als onder andere Slipknot en Bullet for my Valentine, en nog heel wat legendarische hardrockbands. Wie zou je backstage graag eens tegen het lijf lopen? Vanneste: “De eerste heavy metal band waar ik ooit naar luisterde, was Slipknot. Voor mij zijn dat jeugdhelden, en het zou enorm tof zijn als ik daar eens een ‘klapke’ mee zou kunnen doen. Maar dat zit er waarschijnlijk niet in, want meteen na ons optreden moeten we vertrekken naar Grensrock in Menen om daar een set te spelen. Maar het is daar ook wel aangenaam hoor!”

Jullie brachten onlangs jullie nieuwe plaat ‘The Hutch’ uit. Wat is het concept van die plaat? Vanneste: “Als je het woord letterlijk vertaalt, dan krijg je ‘hok’. Wij zien het als een kooi waarin je zit en de drang die je hebt om uit die kooi te geraken, en er dan weer in te vallen… Vastzitten maar willen ontsnappen, dus. Iedereen kan dat op een bepaald niveau projecteren op zichzelf en op zijn eigen verhaal. We zijn erg tevreden met het resultaat, want we hebben er lang aan gewerkt. En we kijken ernaar uit om de plaat live voor te stellen!”

Janne Degryse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content