I Love Techno lokt 26.000 bezoekers

I Love Techno (archieffoto) © Belga

De afgelopen editie van I Love Techno telde 26.000 dance- en technoliefhebbers in de Gentse Flanders Expo. 264 bezoekers werden betrapt op het bezit van drugs.

“Het was een vrij rustige editie zonder zware calamiteiten of grote vechtpartijen”, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. De organisatie telde 26.000 bezoekers, vorig jaar waren er dat 30.000.

Ondanks de ‘merci bins’- tonnen voor de ingang waar bezoekers straffeloos afstand konden doen van drugs, werden 264 feestvierders achteraf nog betrapt met persoonlijke hoeveelheden. Afhankelijk van het spul en de hoeveelheid werd alles samen voor ruim 8.000 euro minnelijke schikkingen geïnd, de spoorwegpolitie inde zaterdagnamiddag en -avond ook al 1.100 euro.

“Er geldt een nultolerantie tegenover drugs, er wordt gewerkt met een vroegstadium-detectie en de pakkans is hoog”, zegt Manuel Gonzalez, die verder spreekt over een goede samenwerking tussen politie, parket en organisator. “I Love Techno heeft ook het hoogste kwaliteitslabel voor verantwoord uitgaan.” De politie kreeg de hulp van acht drugshonden, twee daarvan kwamen uit het Groothertogdom Luxemburg.

De hulpdiensten verzorgden verder 220 mensen ter plaatse, dertig feestvierders werden naar Gentse ziekenhuizen overgebracht. Er waren ook nog zeven bestuurlijke aanhoudingen voor een combinatie van het verstoren van de openbare orde en dronkenschap. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content