Humo gaat radio- en tv-programma maken

Het weekblad Humo zal deze zomer starten met een eigen radioprogramma. Er wordt ook gewerkt aan een tv-programma op VT4, zo staat in De Morgen.

Het radioprogramma van Humo moet een zomerse show worden, met veel interactie met de luisteraars. Het is in de eerste plaats bedoeld als een experiment om te bekijken wat er allemaal mogelijk is.

De bedoeling is dat het een dagelijks programma zal zijn. Op welke dag er precies gestart wordt met de uitzending is nog niet duidelijk. Wat wel al duidelijk is, is dat het programma zal uitgezonden worden op FM Brussel en ook te beluisteren zal zijn op de website van Humo.

Partners gezocht

Ook de Gentse studentenradio Urgent is gepolst, maar die heeft nog niet beslist of hij al dan niet in het project zal meestappen. In Antwerpen werd Radio Centraal gepolst, maar die zender vond dat het programmaconcept niet paste bij zijn profiel. Het is onduidelijk of Humo ondertussen een andere partner in Antwerpen vond.

De radioplannen kaderen in de strategie van Jan Stevens, die sinds mei 2011 directeur is bij Humo. Hij kreeg toen de opdracht om het merk Humo verder uit te bouwen. Stevens maakte al van bij het begin duidelijk dat Humo voor hem meer moet zijn dan alleen het papier.

Ook wordt er werk gemaakt van een televisieprogramma dat volgend jaar te zien zal zijn op VT4, dat net als Humo een onderdeel van De Vijver Media. De mediagroep bevestigt de plannen, maar weet nog niet hoe het programma er precies zal uitzien. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content