Housepionier Frankie Knuckles overleden

Frankie Knuckles, de legendarische dj die een sleutelrol heeft gespeeld bij het ontstaan van de housemuziek, is op 59-jarige leeftijd overleden.

Frankie Knuckles, de legendarische dj die een sleutelrol heeft gespeeld bij het ontstaan van de housemuziek, is maandag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Chicago Tribune op zijn website. Details over het overlijden zijn nog niet bekendgemaakt.

The Warehouse

Knuckles werd in 1955 in de Bronx (New York) geboren en ging als tiener al als dj aan de slag in New York. In 1977 verhuisde hij naar Chicago, waar hij een van de vaste dj’s werd in de club The Warehouse.

De elektronische muziek die hij er draaide, maakte al snel naam in Chicago en werd “house” genoemd, een verwijzing naar de club waarin het genre ontstond. Later opende Knuckles nog een eigen club in Chicago: The Power Plant.

Bekende werken van Knuckles, die ook wel “the godfather of Chicago house” genoemd werd, zijn onder meer “Your Love” (1987) en “The Whistle Song” (1991). Later werkte hij nog samen met tal van artiesten zoals onder meer Michael Jackson, Whitney Houston, Pet Shop Boys en Hercules & Love Affair, zo schrijft het muziekmagazine Pitchfork. Sinds 2004 is er een straat naar Knuckles genoemd in Chicago. Een jaar later trad hij toe tot de Dance Music Hall of Fame. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content