Homofobe activisten klagen Madonna aan

© Reuters

Madonna wordt aangeklaagd omdat ze tijdens haar concert in Sint-Petersburg haar steun betuigde aan homo’s en lesbiennes. Homofobe activisten eisen 8,5 miljoen euro schadevergoeding.

De passage van Madonna in Sint-Petersburg, op 9 augustus, kan nog een staartje krijgen. De queen of pop riep tijdens haar concert in Sint-Petersburg op om roze armbandjes, die de avond zelf werden uitgedeeld, in de lucht te houden als steun voor homo’s en lesbiennes. Dat pikken enkele Russische militanten van ultranationalistische groeperingen niet. Zij voelen zich beledigd en vragen zowat 8,5 miljoen schadevergoeding.

De activisten beroepen zich op een Russische wet die promotie van homoseksualiteit aan minderjarigen verbiedt. Die wet werd in februari goedgekeurd. Tijdens het optreden zaten kinderen in het publiek. De rechtbank beslist voor het eind van de week of de klacht ontvankelijk is. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content