Hiphop blijft baas op Red Bull Elektropedia Awards

© Philippe Cornet

Roméo Elvis en Zwangere Guy hebben de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de Red Bull Elektropedia Awards.

Het is nog maar een jaar geleden dat onze man zich op deze site afvroeg: ‘Who the fuck is Roméo Elvis?’ De Brusselaar beheerste toen de Red Bull Elektropedia Awards, samen met Bazart en Charlotte De Witte.

Ook dit jaar is Roméo Elvis weer incontournable. Hij leidt de nominatiedans met zeven nominaties, waaronder eentje voor Artist of the Year, twee voor Best Song en een voor Best Album, Morale 2. Enkel Zwangere Guy is even vaak genomineerd, zes keer solo en eentje met zijn collectief Stikstof.

Ook de rest van de favorieten komt uit de wereld van de betere rhyme. Brihang en Caballero & JeanJass hebben zes nominaties, Damso vijf. Ook STUFF., dat naast jazz en funk ook hiphop meetrekt in zijn unieke mix, sleepte vijf nominaties in de wacht. De enige elektronica-act die zich in dat toplijstje kon wurmen, is Soulwax met zes nominaties. In de achtergrond scoren DC Salas (vijf), Amélie Lens (drie), WWWater (drie) en Coely (drie) goed.

Van Oscar and the Wolf, dat dit jaar nochtans het nieuwe Infinity uitbracht, is de oogst eerder mager. Noch het album, noch de songs eruit haalden de shortlist. De band rond Max Colombie maakt wel nog kans op Best Live Act, Best Video (‘Breathing’) en Artist of the Year. Ook zijn producer Jeroen De Pessemier (The Subs) kan nog in de prijzen vallen.

Eerder raakte al bekend dat Yves Deruyter en de oprichters van het Belgische platenlabel PIAS een Red Bull Elektropedia Vanguard Award krijgen, voor hun bijdrage aan het Belgische nachtleven.

Alle nominaties vindt u via awards.redbullelektropedia.be. U kunt er ook stemmen kan vanaf nu tot en met 9 november, middernacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content