Het Sportpaleis bij ’s werelds beste concertzalen

Pollstar, ’s werelds grootste bron voor internationale concertinformatie, zet het Antwerpse Sportpaleis op de derde plaats van populairste evenementenzalen.

Het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen scoren goed in de rankings van de toonaangevende muziekbladen Pollstar en Billboard. In zijn halfjaaroverzicht van wereldwijde ticketverkoopcijfers noteert Pollstar, ’s werelds grootste bron voor internationale concertinformatie, Het Sportpaleis op de derde plaats. Billboard zet de grootste Belgische evenementenhal op de zesde plaats in zijn ranking van omzetcijfers.

Met 394.147 verkochte tickets voor shows tussen 1 januari en 30 juni 2011 prijkt Het Sportpaleis bij Pollstar op de derde plaats van ’s werelds populairste evenementenzalen. De tweede Belgische zaal in Pollstars top 100 is Vorst Nationaal. Belgiës zaal nummer drie in de ranglijst is de Lotto Arena, die in 2007 werd geopend. Met 93.047 verkochte tickets prijkt de evenementenzaal naast Het Sportpaleis op de 60ste positie.

Billboard rangschikt de evenementenzalen volgens totale ticketomzet, wat in het nadeel is van Het Sportpaleis en de Lotto Arena, waar gemiddeld lagere ticketprijzen gehanteerd worden dan in het buitenland. Toch scoren de Antwerpse zalen ook in deze ranking goed.

In de boxscores die van 1 november 2010 tot 31 mei 2011 werden opgetekend van zalen met een capaciteit van meer dan 15.000 bezoekers staat Het Sportpaleis op de zesde plaats met een ticketomzet van 29.308.523 dollar. Bij de zalen met een capaciteit van 5.001 tot 10.000 bezoekers prijkt de Lotto Arena met een ticketomzet van 7.596.292 dollar op de achtste plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content