Het dierencircus van Odegand weerklinkt door de Gentse binnenstad

Odegand, start van het Gentse cultuurseizoen. (archieffoto) © Belga

In de Gentse Kuip is zaterdagmiddag OdeGand van start gegaan, de opener van het Gent Festival van Vlaanderen. Met als thema ‘La Sauvagerie’ wordt een muzikale ode gebracht aan het dierlijke in de mens.

OdeGand is uitverkocht, maar vanaf 13.00 uur kan iedereen terecht voor een gratis reeks openluchtconcerten, zoals onder meer fanfares van VLAMO, de pianiste Haruka Egawa, de opvallende grote poppen van Les Allebrilles en een muzikaal project waar tango hiphop ontmoet.

Muzikaal dierencircus

Alles samen zijn er ruim zestig concerten, op meer locaties en met meer hernemingen dan vorige edities. Binnen brengt onder meer Paul Morocco opzwepend gitaarspel en hilarische slapstick terwijl Deba dan weer zorgt voor meeslepende soefizang & -dans uit Mayotte.

Een muzikaal dierencircus sluit OdeGand zaterdagavond af. Vanaf 20.30 uur brengen muzikanten, zangers en dansers van The Vipers Rhythm Band een swingend concert op de Gras- en Korenlei. Om 22.00 uur nemen Flip Kowlier, het Belgische kamerorkest Casco Phil + Brass Band Leieland en tenor Thomas Blondelle het podium over, gevolgd door een afsluitend vuurwerk.

Start Gentse cultuurseizoen

OdeGand is ook de start van het Gentse cultuurseizoen. De Cultuurmarkt op de Kouter heeft dit jaar aandacht voor duurzaamheid. Ruim veertig Gentse culturele spelers tekenden het charter van “Green Track”, om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Maandag 15 september geeft Gent Festival het startschot voor de reeks avondconcerten. Een heel bijzonder concert bijt de spits af, want Les Chanteurs d’Oiseaux combineren klassieke vocale composities en vogelgeluiden tot een ongezien geheel.

Diezelfde avond slaan Bl!NDMAN [sax] en La Capilla de handen in elkaar voor meerstemmig werk waarbij de hoofdrol voor dieren is weggelegd. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content