Het beste van Rock Werchter 2012

© Koen Keppens

Rock Werchter 2012 bood in totaal 81 namen, maar er konden er maar 10 de beste zijn. Onze festivalverslaggevers amuseerden zich vooral op vrijdag en zaterdag.

Netsky (Donderdag 20:50, Pyramid Marquee)
Netsky bouwde met zijn liveshow op dag 1 al een feest waar geen enkele act de volgende drie dagen nog over kon. Indrukwekkend.

The Cure (Donderdag 22:45, Main Stage)
Op de openingsdag van Rock Werchter liet The Cure zich van zijn donkerste én zijn frivoolste kant zien.

Perfume Genius (Vrijdag 15:15, Pyramid Marquee)
De Pyramid Marquee was allesbehalve de natuurlijke habitat van Mike Hadreas, maar uiteindelijk won hij de feesttent van Rock werchter voor zich met zijn tengere en weinig opbeurende treurpop.

Jack White (Vrijdag 18:40, Main Stage)
Met een kersvers soloalbum én een resem hits van The White Stripes, The Dead Weather en The Raconteurs onder de arm, loste Jack White de hoge verwachtingen moeiteloos in.

Azari & III (Vrijdag 19:15, Pyramid Marquee)
De pompende nu-disco en funky moves van de twee nichterige niggas deden enorm hard aan Technotronic denken, en dat bedoelen wij allesbehalve slecht.

Pearl Jam (Vrijdag 22:25, Main Stage)
Er was op de voorbije editie van Rock Werchter geen ‘Better Man’ dan Eddie Vedder. Zijn Pearl Jam triomfeerde op het hoofdpodium.

Alabama Shakes (Zaterdag 14:35, Pyramid Marquee)
De Amerikaanse bluesrockers bewezen op Rock Werchter dat ze meer in hun mars hebben dan die ene hitsingle.

Wolfmother (Zaterdag 16:45, Main Stage)
Wat zijn we blij dat Wolfmother nog bestaat. De stonerrock van Andrew Stockdale klonk nog steeds fris en opwindend. Een van de weinige namiddagbands die zijn publiek volledig mee had.

The xx (Zaterdag 21:35, Main Stage)
Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith kunnen wel degelijk het hoofdpodium van een festival aan. The xx hield zijn publiek vast in de gewoonlijke bezwering, zelfs met een iets dansbaarder geluid.

Editors (Zaterdag 23:15, Main Stage)
Tom Smith en co. kwamen hun tiende verjaardag vieren op Rock Werchter, en zorgden letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk.
(MI/JVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content