“Heroes” beste nummer van Bowie volgens Studio Brussel-luisteraars

Veel gewone Bowiefans repten zich vandaag naar de betere platenzaak, om nog snel dat ene album te kopen, dat ze nog niet hadden. Ook voor hen was de dood van Bowie een complete verrassing. © BELGA

“Heroes” is het beste nummer van David Bowie. Dat vinden de luisteraars van Studio Brussel. Zij stemden de afgelopen twee dagen voor de Bowie 69, de lijst met hun 69 favoriete Bowie-nummers. “Space Oddity” en “Life On Mars” vervolledigen het podium.

Vandaag presenteerden Christophe Lambrecht, Kirsten Lemaire, Eva De Roo en Vincent Byloo van 13 tot 19 uur de Bowie 69 op Studio Brussel. De lijst met de 69 beste Bowie-nummers kwam er als eerbetoon aan de Britse muzikant David Bowie, die zondag overleed en voor altijd 69 zou blijven.

De volledige top tien ziet er zo uit:

10. Under pressure

9. Changes

8. Starman

7. Ziggy Stardust

6. Let’s dance

5. Ashes to ashes

4. Rebel rebel

3. Life on Mars

2. Space oddity

1. Heroes

Meteen na de Bowie 69, van 19 tot 20 uur, nodigt Studio Brussel enkele Belgische muzikanten uit in zijn Club 69. The Van Jets, Ozark Henry, Jasper Steverlinck en Tout va bien komen langs, coveren Bowie en halen herinneringen op aan de “Starman”. Dat concert is live te volgen op de website van Studio Brussel.

(VRT/ EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content