‘Hero’: Nieuwe song van Frank Ocean, The Clash en Diplo

Onder de noemer ‘Three Artists, One Song’ hebben Frank Ocean, Mick Jones en Paul Simonon van The Clash en producer Diplo (Major Lazer) de krachten gebundeld voor de prima song ‘Hero’.

Het project ‘Three Artists, One Song’ van schoenmerk Converse is met ‘Hero’ een prima nummer rijker. Protagonisten deze keer zijn Frank Ocean, Clash-leden Mick Jones en Paul Simonon en producer Diplo (Major Lazer): een opmerkelijke maar bijzonder geslaagde samenwerking.

‘The Clash is altijd al mijn grote voorbeeld geweest. Samenwerken met hen was altijd al een droom’, zegt Diplo. ‘Hun muzikale anarchie en de manier waarop ze de regeltjes van het vak aan hun laars lappen om hun eigen ding te doen, inspireren mij. Ook Frank Ocean denkt op dezelfde manier en timmert aan zijn eigen muzikale weg. Zijn aanwezigheid maakte die ervaring nog unieker.’

‘De uitdaging bestond er in om een samen song te brengen die niemand zou verwachten en waarin ieders artistieke vrijheid tot zijn recht kwam.’ Missie geslaagd.

Met ‘Three Artists, One Song’ brengt Converse op tijd en stond drie artiesten uit verschillende muziekgenres samen voor een unieke samenwerking. Het project lokte eerder grote namen als Gorillaz, André 3000 en James Murphy voor song ‘DoYaThing’; en Strokes-frontman Julian Casablancas, Santigold en Pharrell op ‘My Drive Thru’. Voor The Clash-monumenten Mick Jones en Paul Simonon was het al bijna vier jaar geleden dat ze nog eens samen de hort opgingen. Beluister deze laidback soul-rock song met aanstekelijke retro-feel. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content