Herman Schueremans reageert op kritiek Stijn Meuris

De reactie van Herman Schueremans, na de uithaal van Stijn Meuris over het pover aantal Belgische bands op de Werchter-affiche, heeft niet lang op zich laten wachten. ‘De plaatsen worden duur’, zegt hij.

Herman Schueremans heeft gereageerd op de uithaal van Stijn Meuris. De zanger was scherp in zijn kritiek op de line-up van Rock Werchter waar er dit jaar maar plaats is voor vijf Belgische groepen. ‘Een fier historisch dieptepunt’, zei hij onomwonden.

Volgens Schueremans azen steeds meer internationale acts op een plek op de affiche. ‘De plaatsen worden duur. We kiezen onze Belgische acts dus op basis van hun internationale kwaliteiten en appeal’, reageert de concertorganisator in De Standaard. ‘Gelieve op te merken dat we in tegenstelling tot vorige jaren ook geen enkele Nederlandse band geprogrammeerd hebben’, voegt hij er aan toe.

Is het onderwerp nu stof tot discussie? Meuris had al laten blijken dat hij geen polemiek wil. ‘Ik heb gezegd wat ik te zeggen had. Het is gewoon een vaststelling. Case closed.’ Maar hij had wel een reactie van Schueremans verwacht. ‘Hij zal me wel een enggeestig provinciaal noemen’, klonk het.

Schueremans ziet het anders. ‘De opmerking van Stijn is gebaseerd op zijn frustratie dat niet hij, maar Balthazar op Rock Werchter en TW Classic staat, zoals we in het verleden onder anderen Selah Sue op beide festivals zetten’, zegt hij. ‘Stijn heeft in zijn leven al mooie muziek gemaakt. Wij hebben mooie, internationaal erkende topprogramma’s gemaakt.’

De Belgische inbreng in het Werchter-programma komt dit jaar van Netsky, SX – ‘de ontdekking van het jaar’, aldus Schueremans -, Balthazar, Goose en Dimitri Vegas & Like Mike. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content