Herlees de liveblog van Rock Werchter Dag 3

Met toppers als Nick Cave & The Bad Seeds, Rudimental, Tame Impala, Kendrick Lamar, Azealia Banks, Frank Ocean.

23.25 De headliners van deze derde Werchterdag bestijgen de main stage. Rammstein is klaar om het ongeduldige publiek plat te beuken, en dat tot één uur deze nacht.

*** Foto’s van Volbeat? Of liever van Tame Impala? Toch maar James Blake? Wij hebben ze! *** 23.10 Knallen, stampen en gaan: Goose staat in Klub C en dat zullen we geweten hebben

*** U wil ongetwijfeld weten wat wij vonden van Tame Impala. U leest het hier *** 21.55 Frank Ocean in de Barn belooft behoorlijk heet te worden *** Lees hier het verslag van Nick Cave & The Bad Seeds ***
21.10 De fans van Volbeat die stonden te wachten aan het hoofdpodium krijgen eindelijk waarvoor ze gekomen zijn

*** De woelige doortocht van Azealia Banks kan u hier bekijken *** 20.55 Klub C maakt zich op voor James Blake 19.55 Het Australische viertal van Tame Impala beklimt het podium van de Barn

*** Lees hier het verslag van Kendrick Lamar ***

19.05 Het hoofdpodium krijgt stevige, vuilbekkende concurrentie, belichaamt door de doortocht van Azealia Banks in Klub C

*** Lees hier het verslag van Rudimental *** 18.50 een hoogtepunt voor menig dagticketter: Nick Cave en zijn Bad Seeds op het hoofdpodium

*** Bekijk de foto’s van Trash Talk, Graveyard en Odd Future!*** 18.05 Django Django moet zowat de perfecte festivalband zijn, en dat mogen de Schotten nu bewijzen in de Barn.

** Lees het concertverslag van Disclosure *** Hun gezamenlijke leeftijd komt juist boven de 40 uit, maar dat weerhield Disclosure er niet van om een heel ervaren impressie achter te laten.

17.10u. Handpalmen in de lucht voor hiphopper Kendrick Lamar op het hoofdpodium.

17.05u. Het populaire collectief Rudimental mag België, of toch een stukje daarvan, weer eens in vuur en vlam zetten, dit maal op Werchter’s Klub C podium.

16.55u. Door het warme weer raden de organisatoren iedereen aan om voldoende water te drinken en zonnecrème te gebruiken. Er wordt water uitgedeeld aan de ingang en bij de stands van Studio Brussel en Bose, net als in KluB C en The Barn. Gedurende het hele festival is er ook aan de sanitaire blokken gratis drinkwater te verkrijgen. Er wordt ook zonnecrème, zonnehoedjes en petjes onder de festivalgangers verspreid. In KluB C zijn de zeilen aan de zijkant naar boven gehaald om zo een luchtstroom te creëren.

16.50u. Rudimental staat in Klub C om de gevoelstemperaturen nog wat meer de hoogte in te jagen.

Intussen zijn de verslagen binnen van SX en The Van Jets

**SX zette zachte 80’s op het ontbijt: Lees het verslag **Het optreden van de Kortrijkenaren was een uitstekend begin van de dag: af en toe hartig, lekker zoet en licht verteerbaar.

** Lees het concertverslag van The Van Jets **Ze zorgden na twee vermoeiende dagen voor een welgekomen energieboost.

14.49u De 14-jarige jongeman die vrijdag op geveld werd door een hartstilstand, is aan de beterhand. De jongen ligt wel nog op de dienst intensieve zorgen van het UZ Gasthuisberg, maar is buiten levensgevaar. “Zijn toestand is stabiel en evolueert gunstig”, klinkt het. De jongen zakte ineen, net voor aanvang van de set van van Major Lazer in Klub C, één van de twee overdekte zijpodia van Rock Werchter. De hulpverleners die onmiddellijk ter plaatse waren, stelden een hartstilstand vast en slaagden erin de jongen ter plaatse te reanimeren. Hij werd overgebracht naar het Leuvense ziekenhuis, terwijl de dienst dringende sociale interventie van het Rode Kruis de vrienden van het slachtoffer opving.

14.15u Graveyard, vier snorremannen uit Vikingland die bluesrock vermengen met sixties psychedelia, hebben op het hoofdpodium SX afgelost. In The Barn heeft singer-songwriter Jonathan Jeremiah de fakkel overgenomen van de trashpunkers Tash Talk.

13.40u Klub C. Tijd voor de Belgische revelatie SX om de bühne op te gaan. ‘Het is de kers op de taart van een meer dan geslaagd jaar voor ons’, aldus frontvrouw Stefanie Callebaut tijdens een eerder interview in de aanloop naar Rock Werchter.

** Het Grote Werchter Sfeerrapport **Aangezien geen enkel concept nog waarde heeft als het niet minstens in beschonken toestand beoordeeld wordt op sfeer en gezelligheid besloot Knack Focus om niet enkel de muzikanten op Rock Werchter aan een kennersoog te onderwerpen. Ook u, lieve festivalganger, werd geviseerd. Tijdstip van deze kwaliteitsmeting: de tweede dag van Werchter.

13.00u De Belgische band The Van Jets staat op het hoofdpodium, onder een blakende zon.

** Concerten in beeld: het beste van Dag 2 **

** Herlees het festivalverslag van Blur**“Dit zou wel eens ons beste publiek van het jaar kunnen zijn”, besloot Damon Albarn na goed anderhalf uur. Én het beste concert van het jaar, denken wij.

12.00u Klaar voor Dag 3? Met namen als Nick Cave & The Bad Seeds, Tame Impala, Kendrick Lamar, Frank Ocean, de Belgen SX en Goose, en vooral veel zon, belooft alweer een fantastische festivaldag te worden.

(DB/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content