Herlees de Liveblog van Pukkelpop Dag 2

De tweede Pukkelpopdag is aangebroken en we voorzien u hier van de nodige updates en informatie.

Lees de concertverslagen van onze muziekjournalisten ter plaatse Dirk Steenhaut, Michael Ilegems en Geert Zagers, met concertbeelden van rockfotograaf Koen Keppens.

00u17: Het feestje gaat nog even door op Pukkelpop met onder meer Boys Noize en The Prodigy. Wij sluiten af voor vandaag. Morgen leest u weer tal van nieuwe verslagen.

00u00: Dirk Steenhaut werd omvergeblazen door het concert van Eels. Lees zijn verslag van het vijfsterrenconcert hier. 23u40: Straf hoe ze met maar één plaat onder de arm zo haar sound kon neerzetten op een festival. Lees het verslag van Poliça.

23u20: Bekijk hier de fotosliders van Poliça en Mount Kimble.

22u24: Het eerste Belgische concert van Girls in Hawaii sinds hun break in 2010 viel nog het best samen te vatten met een streepje tekst uit slotnummer ‘Flavor’: ‘Cheee-miiis-tryyy’. 22u19: Benieuwd naar het gouden pakje van de zangeres van Skunk Anansie? Koen Keppens legde het vast op beeld.

22u16: Het concert van het New Yorkse duo Ms Mr. werd gesmaakt door onze recensent. Lees het verslag van Ms Mr hier.

21u30: Het Londense Daughter verscheen in Hasselt gehandicapt aan de start. De vliegtuigmaatschappij waarmee de groep net uit de VS was teruggekeerd, had haar materiaal naar de verkeerde plek verscheept. Balen. Lees hier het verslag.

20u54: The Opposites deden Pukkelpop hakken. Bekijk het fotoverslag. 20u26: Skunk Anansie, met de zangeres in gouden pakje, staat momenteel op de Main Stage.

20u21: De Kiwi’s van Unknown Mortal Orchestra toonden zich in de Club de bastaardzonen van The Beatles en Beefheart, en zorgden voor het voorlopige hoogtepunt op dag twee.Het verslag kan je hier terugvinden.

19u45: Een sterk Chvrches ging de concurrentie aan met Major Lazor. Lees alles over hun optreden hier.

19u15: Major Lazor gaf het beste van zichzelf op het hoofdpodium. Op een bepaald moment stonden ze zelfs met de Belgische vlag te zwaaien. Bekijk het fotoverslag hier.

18u15: Lees hier het verslag over Factory Floor.

16u58: Wat vonden onze recensenten van Cloud Boat en Lord Huron? Lees hier de recensie van Cloud Boat en hier de recensie van Lord Huron. 16u32: Zo dadelijk begint Major Lazor aan hun set. Er was wat kritiek op de komst van de groep naar Pukkelpop, omdat zij Neil Young, die verstek gaf, moesten vervangen. Een beetje gemor links en rechts, maar het belangrijkste is dat ze, naar alle waarschijnlijkheid, een onvergetelijke set gaan geven met nummers als ‘Get Free’, ‘Bubble Butt’ en ‘Watch Out For This’. 16u00: Ondertussen beginnen Little Green Cars, Yellow Claw, Factory Floor (dansen dansen!!) en Lucy Rose aan hun optreden.

15u51: Bekijk de concerten van Chuck Ragan, Cloud Boat, Mean en Lord Huron door de lens van Koen Keppens.

15u07: Binnen drie minuten begint de Nederlandse band ‘The Opposites’ aan hun show. Wie wil, kan lustig meehakken op het nummer ‘Thunder’. Wie het liever wat rustiger wil houden, kan naar Noah and the Whale gaan luisteren.

14u45: Benieuwd naar hoe Eminem gisteren de Main Stage inpalmde? Je kan het verslag van Geert Zagers hier lezen.

14u33: Intussen zijn ook Nina Nesbitt, Slow Magic en Lord Huron aan hun set begonnen.

14u00: Wat moeten we vandaag, op dag twee van het festival, zeker meepikken?Vandaag staan er weer heel wat bekende en minder bekende groepen op het festivalterrein in Kiewit. Hoe kunnen we het kaf van het koren scheiden, met andere woorden: welke groepen moeten we vandaag zeker gezien hebben? We sommen vijf must-sees voor u op.Factory Floor (15u55, Castello): dansen dansen!!Unknown Mortal Orchestra (17u15, Club): De Nieuw-Zeelandse band brengt met hun muziek een mix van The Beatles, MGMT en Pink Floyd. Dit overgoten met een vleugje rock en ‘poppie’ sounds. Een mengeling van vanalles en nog wat, maar het klinkt zacht en zoet in de oren. Een absolute aanrader! Eels (22u05, Main Stage):Eels had met ‘New Alphabet’, de eerste single van het nieuwe album ‘Wonderful, Glorious’, al een serieuze hit te pakken. We zijn dan ook nieuwsgierig naar de live-versie van de nieuwe plaat. Het publiek zal ervan smullen, daar zijn we zeker van.

Low (23u20, Club):Een ongetwijfeld zeer intieme set van het trio van Low. Voor wie even de drukte wil ontsnappen en meegevoerd worden in de ingetogen wereld van de band.DJ Fresh (00u15, Dancehall):De Dancehall wordt vandaag afgesloten met een topper. DJ Fresh, intussen al wel wereldberoemd in zijn genre, geeft vanavond het beste van zichzelf en zal de benen van de pukkelpoppers wel aan het dansen krijgen. Voor zij die de nacht willen ingaan met een knal.

13u00: Stralende zon zorgt voor goedgeluimd festivalpubliekOnder een stralend zomerzonnetje is de tweede dag van het muziekfestival Pukkelpop afgetrapt. De laattijdige afzegging van Neil Young, die normaal vanavond het hoofdpodium zou afsluiten, lijkt inmiddels verteerd door het nog steeds erg enthousiaste publiek. Rondom het festivalterrein verloopt alles ook rustig.De annulatie van Neil Young brengt een iets ander publiek naar de weide van Pukkelpop. Muziekliefhebbers die speciaal voor de rocklegende een ticket hadden gekocht, konden dit omruilen. Vandaar dat heel wat jongeren, die meer graten zien in vervangact Major Lazer, op het laatste moment nog een dagticket voor het festival konden bemachtigen.

De weersomstandigheden zijn alvast ideaal om er een tweede topdag van te maken. Een zalig zonnetje en lichte bries zorgen voor goedgezinde festivalgangers.

Op dit moment is het nog erg rustig op de weide, maar gaandeweg worden er toch opnieuw 60.000 mensen verwacht op het terrein.

Rondom het festivalterrein werden enkele kleine accidenten gemeld. Een aantal festivalgangers deden aangifte van diefstal, zoals gestolen portefeuilles of kampeermateriaal.

Het verkeer rondom Pukkelpop verloopt ook erg goed.De overgang tussen de camping en de festivalweide zorgt traditioneel voor enige vertraging voor wie langs de Kempische Steenweg Hasselt wil in of uitrijden. (Belga/LVR)

12u02: De weide trekt zich stilaan op gang en de eerste concerten van de dag zijn begonnen. Zo geven de groepen In The Valley Below en SKATERS het beste van zichzelf voor een ontwakende menigte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content