Herlees de Graspop Liveblog Dag 3

© GMM

‘De deugniet: Axl Rose is niet te laat, maar 20 minuten te vroeg begonnen!’ Herlees de hoogtepunten van de liveblog van de derde dag van het zwaarste festival in België.

23u06 Intussen hebben ook Hatebreed en Children of Bodom hun biezen gepakt. Alleen Guns N’ Roses is nog aan zet. Go Axl, go! Hij krijgt drie uur om te imponeren.

22u51 Op de eerste rij van het hoofdpodium bivakkeren 20 knappe vrouwen. Dat staat zo in het contract van Axl.

22u45 Rondje crowd surfing met Children of Bodom.

22u38 De deugniet: Axl Rose is niet te laat, maar 20 minuten te vroeg begonnen! Het openingsnummer: ‘Welcome to the Jungle.’ En hij klinkt sterk. Gaat hij Slash overtreffen?

22u35 Op de Mainstage bespeelt nu al iemand zwaren gitaren, terwijl Guns N’ Roses pas over 20 minuten geprogrammeerd staat. Zouden ze vroeger dan gepland beginnen? Stel je voor!

22u25 De Finse metalband Children of Bodom doet het on stage met een auto van het stevigere type als decor. Lichten aan! ‘I feel like in a fucking church!’ zegt de frontman dan.

22u14 Mensen staan tot buiten de tent te dringen om een glimp van Hatebreed op te vangen. En de tent kan al zo’n 20000 mensen ontvangen.

21u59 Het is officieel: Axl Rose is gesignaleerd in Dessel.

21u50 Children op Bodom (Marquee 1), Hatebreed (Marquee 2) en Guns N’ Roses (zeg maar Axl Rose en begeleidingsband) zijn de allerlaatste bands die nog moeten aantreden op deze straffe GMM-editie.

21u42 Motörhead zit in de laatste rechte lijn.

21u29 ‘Hiernaast speelt Lemmy. Ja, wij hadden hem ook graag bezig gezien. Dat is het enige slechte aan deze dag. That sucks’, aldus Gojira. We kunnen hem gelijk geven.

21u08 Lemmy Kilmister for president!

20u59 Voor complexe death metal uit La Douce France moet je in de Marquee 2-tent zijn. Gojira mocht een maand geleden – op vraag van Metallica zelf – aantreden als opwarmer op het podium van Werchter Boutique. Dat wil al iets zeggen.

20u41 Motörhead, The loudest band on earth, is er aan begonnen.

20u24 ‘Dee ‘Twisted Sister’ Snider is a God.’ Het concert van de legendarische band, op zaterdagavond, zindert nog na in Tweet-land.

20u08 Vraag van de dag: zal Axl Rose op tijd opdagen, zijnde 22u55 op de podiumplanken van de Mainstage? Zijn entourage heeft al de weg naar Dessel gevonden. Rose zelf zit nog in Brussel? Hij komt per helikopter.

20u01 Tijd voor het Poolse Behemoth om de decibelmeter de hoogte in te jagen. Een makkie.

19u57 Echt veel wordt er niet geslowd. Ligt het aan de heren die na drie festivaldagen al eens kwalijk durven te ruiken?

19u48 Shall we dance’! Er is een wereldrecord Slow Dancing in de maak, net vóór het hoofdpodium. Met een echte gerechtsdeurwaarder erbij. Gelieve iedereen te dansen op Nothing Else Matters, de ultieme metalballade volgens de Graspoppers. De ambtenaar gaat de koppeltjes tellen. Yep, ook dat is Graspop!

19u34 AxeWound duwt er nog een allerlaatste banger bij.

19u21 Gezapig, gezellig, biertje drinken, gitaarrifs meepikken, moshen… Ook de derde dag van Graspop is toppie.

19u07 Machine Head, een straffe post-trash-metal band uit de VS spelen, speelt op twee na laatste op het Desselse hoofdpodium. Ze delen mokerslagen uit.

18u45 AxeWound, de nieuwe band van Matt Tuck (Bullet For My Valentine), zet de boel op stelten in Marquee-tent 2. Kleine anekdote: de flink getatoeëerde Tuck heeft voor de gelegenheid een propere t-shirt met Soulfly in koeienletters uit de kast gehaald. Hij is in grootse doen.

18u23 ‘Belgium, can you hear me?’ aldus de brullende frontman Jon Oliva van achter zijn toetsenbord. Was dat een geintje?

17u50 Jon Oliva’s Pain, kortweg JOP, is blij weer in België te zijn. Hij is niet de enige. Coole act.

17u35 Exit Killswitch Engage op de Mainstage. ‘Nekspieren weer opgewarmd’ wordt er getweet. Over een uurtje staat hier Machine Head!

17u32 In de Metaldome hebben de Rival Sons hun rock-‘n’-roll -set – met sporen van soul en blues – afgewerkt.

16u42 Graspop begint zijn tol te eisen: hese stemmen, moegemoshte metalheads, geteisterde trommelvliezen. Maar van gas terugnemen? Geen sprake! In de marquee-tent zijn de New Yorkse punkrockers van H2O aan zet.

16u29 Circle pit met uitschuifmomenten, ook dat is Graspop.

15u37: Het optreden van Europe zit erop en in de marquee begint zo dadelijk de Zwitserse hardrock band Gotthard.

15u19: Emmure is nog steeds aan het spelen in de marquee. Deze American deathcore band doet overuren vandaag.

15u07: Er speelt ook Belgisch metaltalent in de metaldome vandaag. Spoil Engine brengt melodieuze trash metal van Vlaamse bodem.

14u50: Europe is er klaar voor op de mainstage. Benieuwd wat deze oude rockers zullen brengen.

14u44: My Dying Bride staat dit jaar al voor de 8ste keer op Graspop en voor hen wordt het festival enkel beter en groter. Ze verkiezen de marquee omdat het dan makkelijker is om de gepaste sfeer te creëren.

14u30: Het publiek en de tent komen even tot rust bij het nummer Cats in the Cradle, een cover van Harry Chapin en ook een van de grootste hits van Ugly Kid Joe.

14u19: Een klein incident met de security maar Crane verontschuldigt zich.

14u12: Whitfield Crane, de leadzanger van Ugly Kid Joe, zal vanavond zelf ook een optreden willen meepikken, namelijk dat van Motorhead als we zijn t-shirt mogen geloven.

14u: Wist je trouwens dat de leadzanger van Sebastian Bach ook als acteur aan het werk is. Zo had hij een rol in de Amerikaanse serie Gilmore Girls. Hij was ook de frontman van Skid Row.

13u55: We are the youth gone wild sluit de set af van Sebastian Bach en in de marquees staan Ugly Kid Joe en Emmure klaar om alle resterende slapende metalfans wakker te brullen.

13u40: Met ‘Thank you for coming out in the rain’, sluit Sebastian Bach stilaan de set af.

13u25: We zien veel bier en modder aan de mainstage, zoals het hoort op gmm.

13u05: In de metaldome begint zo dadelijk Black Spiders te spelen.

12u45: Heel wat metalfans hebben dan toch besloten om de regen te trotseren en staan nu klaar voor Sebastian Bach.

12u37: Na Sebastian Bach is het aan Europe op de mainstage. De Final Countdown is begonnen.

12u24: Ook MaYan en Cancer Bats geven het beste van zichzelf in de marquees. Het publiek is nog vrij rustig, de meeste zullen nog aan het bekomen zijn van de voorbije dagen. De laatste dag op een festival is altijd de zwaarste.

12u12: Het is modderig op gmm, maar dat vinden de bezoekers absoluut niet erg.

12u: Het eerste optreden van de laatste dag zit er bijna op. Six Hour Sundown mocht de weide wakker maken op de mainstage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content