Herinnering aan Nederlandse rocker Herman Brood nog levend

De herinnering aan Herman Brood is tien jaar na zijn zelfmoord op 11 juli 2001 nog levend. In zijn geboortestad Zwolle wordt een speciale speciale steptocht georganiseerd langs alle plekken waar de rockmuzikant tijdens zijn jeugd kwam.

De herinnering aan de Nederlandse rockmuzikant Herman Brood is tien jaar na zijn zelfmoord op 11 juli 2001 nog levend. In zijn geboortestad Zwolle organiseert de toeristische dienst
zaterdag een speciale steptocht langs alle plekken waar de kleine Herman tijdens zijn jeugd kwam.

Broods vroegere band The Wild Romance geeft er zaterdagavond een optreden. De band bestaat uit enkele voormalige bandleden, onder wie gitarist Dany Lademacher (ook bekend van The Radios achter Bart Peeters) en de achtergrondzangeressen. Deze band speelt ook maandagavond op de sterfdag in de Melkweg in Amsterdam.

De rocker en kunstenaar beroofde zich van het leven door van het dak van het Amsterdamse Hilton, dichtbij zijn huis, te springen. Broods familie en vrienden herdenken zijn dood maandag op ingetogen wijze tijdens een bijeenkomst bij het Hilton. Daarna gaat het gezelschap naar de begraafplaats Zorgvlied. “We maken er geen feestdag van”, aldus weduwe Xandra Brood. Op 5 november wordt de verjaardag van Brood gevierd in Paradiso. De artiest zou dan 65 jaar zijn geworden.

De albums van Brood gaan nog steeds over de toonbank. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content