Henk Westbroek veilt muziekverzameling, waaronder gesigneerde gitaar van Kurt Cobain

© GF

Zanger en radiopresentator Henk Westbroek veilt deze week zijn indrukwekkende muziekverzameling. 150 unieke objecten zoals gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van wereldberoemde artiesten komen onder de hamer. Het topstuk van de veiling is een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar.

Verzamelaars van rock- en popmemorabilia kunnen deze week bij online veilinghuis Catawiki hun hart ophalen. Daar wordt namelijk de bijzondere muziekcollectie van zanger en radiopresentator Henk Westbroek geveild.

Tijdens de veiling komen in totaal 150 unieke objecten onder de hamer zoals gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van wereldberoemde artiesten. Het topstuk van de veiling is een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar.

De objecten in de veiling zijn afkomstig uit het rock-café ‘Stairway to heaven’ in Utrecht waar Henk Westbroek mede-eigenaar van is. Volgens Mike Saffrie, memorabilia expert bij Catawiki is het één van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit in Nederland wordt geveild.

Van artiesten gekregen

”Door mijn werk als radiopresentator en als muzikant was ik meer dan 30 jaar in de gelukkige situatie om beroemde artiesten te ontmoeten. Als ik ze zelf bewonderde vroeg ik ze vaak om een lp, gitaar of een foto te signeren. Toen ik 20 jaar geleden mede-eigenaar werd van Rock Café Stairway to Heaven, leek het me leuk om de muren te decoreren met gouden platen en gesigneerde gitaren van artiesten die hun muzikale sporen verdiend hadden. Daarom kocht ik naast de spullen die ik al had ook nog wat leuke objecten op veilingen en kreeg ik later veel memorabilia van verzamelaars aangeboden. Stairway to Heaven is jammergenoeg inmiddels geen echt rock café meer en daarom halen we de memoriablia weg. Omdat ik thuis geen ruimte heb om alles op te hangen heb ik besloten om afstand te doen van mijn verzameling. Op die manier hoop ik dat de spullen waar ik 20 jaar zoveel plezier van heb gehad, een mooi plekje krijgen bij anderen aan de muur”, aldus Westbroek.

Topstukken

Het topstuk van de veiling is zonder twijfel de gesigneerde gitaar van Nirvana zanger Kurt Cobain. Henk Westbroek vertrok in 1994 na de dood van Cobain speciaal naar Amerika om de gitaar op een veiling te kopen. Samen met de gitaar kocht hij daar ook nog een gesigneerd shirt van Cobain, die tevens op deze veiling wordt aangeboden. De verwachting is dat deze 2 items samen meer dan 20.000 euro zullen opbrengen.

Naast de gitaar van Kurt Cobain worden er in de veiling nog een aantal andere bijzondere gitaren geveild. Zo kan er ook worden meegeboden op gesigneerde gitaren van onder andere Metallica, Eric Clapton. Gary Moore, Ozzy Osbourne, Aerosmith, Bon Jovi, Joe Cocker, AC/DC en Deep Purple.

Tot slot verwacht Michael Saffrie ook een hoge opbrengst voor een platinum plaat die is uitgereikt aan John Lennon voor de verkoop van 2 miljoen exemplaren van het album ‘Imagine’. ”Henk Westbroek heeft in de loop der jaren een indrukwekkende verzameling opgebouwd en het gebeurt zelden dat er zoveel gesigneerde gitaren van beroemde internationale artiesten tegelijk onder de hamer komen. Ik verwacht dan ook bieders vanuit de hele wereld”, aldus expert Saffrie De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met 5 september De veiling is te bekijken via Catawiki.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content