Handgeschreven tekst ‘Like A Rolling Stone’ van Bob Dylan onder de hamer

© gf

De met de hand geschreven tekst van ‘Like a Rolling Stone’ van Bob Dylan wordt volgende maand geveild bij Sotheby’s in New York. Het manuscript zou 1 miljoen dollar (721.000 euro) kunnen opbrengen, meldt het veilinghuis.

De Amerikaanse zanger schreef het nummer in 1965 op vier vellen papier van een hotel. Volgens Sotheby’s is deze tekst van ‘Like a Rolling Stone’ het belangrijkste rock and roll manuscript dat ooit geveild is geweest. Muziekkenners wereldwijd beschouwen de song als een van de meest invloedrijke rocksongs. Dylan gebruikte toen voor de eerste keer een elektrische gitaar en verlegde ook de grenzen van de popmuziek omdat het nummer meer dan zes minuten lang was.

Beste nummer

De rocklegende zelf noemde het nummer “The best song I wrote”. “Dit is de Holy Grail of rock lyrics”, zegt Richard Austin, expert bij Sotheby’s. Het manuscript bevat ook doorhalingen, tekeningen en toevoegingen. Notities bij de tekst verwijzen naar het leven van de legendarische zanger. De met de hand geschreven tekst wordt verkocht door een vriend en zakenpartner van Dylan. Hij kocht het drie jaar geleden van Dylan.

Bewijs van authenticiteit Bij het manuscript zit ook een brief van Dylans advocaat die de authenticiteit bevestigt. De veiling vindt plaats op 24 juni. Er worden ook andere historische rock-stukken verkocht, zoals het eerste contract van Jimi Hendrix. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content