Hall of Fame wenkt voor Kraftwerk, The Smiths en Lou Reed

© Reuters

De legendarische krautrockers van Kraftwerk zijn (opnieuw) genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame, net als The Smiths, Lou Reed, Nine Inch Nails, Sting en tien andere artiesten.

De legendarische Duitse elektro-band Kraftwerk is opnieuw genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame, samen met 14 andere muzikanten of groepen.

Andere kandidaten voor het walhalla van de rock zijn zanger Sting (63) van wijlen The Police, soulzanger Bill Withers (76), de postpunkband Green Day, The Smiths, Lou Reed (+), de industriële rockers van Nine Inch Nails, het zeer efemere punkfenomeen Joan Jett and the Blackhearts, funkband Chic en bluesrocker Stevie Ray Vaughan.

Voorwaarde voor nominatie is dat de zanger of groep haar eerste single of album 25 jaar geleden (1989) of vroeger uitbracht. Een uitgebreid comité van 600 kunstenaars en muziekdeskundigen moet nu beslissen welke zes genomineerden ook effectief opgenomen worden in de eeuwige lijst en de beroemde hal in Cleveland, Ohio. Ook fans kunnen op het internet hun stem uitbrengen.

Kraftwerk was reeds genomineerd in 2012, maar hun verkiezing werd toen op de lange Autobahn geschoven. De Duitsers verkeerden toen in goed gezelschap: ook The Cure was genomineerd, maar zelfs de Three Imaginary Boys uit het Britse Crawley vielen uit de boot.

Voor wie er aan twijfelt: wat Belgische muziek betreft blijft het walhalla in Cleveland nog steeds het nirvana. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content