Guns N’ Roses en de Peppers betreden Rock and Roll Hall of Fame

De legendarische bands Guns N’ Roses en de Red Hot Chili Peppers zijn de bekendste muzikanten die volgend jaar worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 14 april 2012 vindt in Cleveland de 27ste opname van legendarische muzikanten in de Rock and Roll Hall of Fame plaats. Deze keer behoren Guns N’ Roses en de Red Hot Chili Peppers tot de voornaamste geselecteerden.

De enige voorwaarde om een nominatie in de wacht te kunnen slepen is dat de muziekband 25 jaar geleden een eerste single moet hebben uitgebracht. De Peppers brachten in 1984 hun single Get Up And Jump uit hun titelloze debuutalbum uit, de groep van Axl Rose wachtte tot 1987 om It’s So Easy vanop hun Appetite For Destruction als single te verspreiden.

Naast deze twee bekende rockgroepen bevinden ook nog Small Faces en spin-off Faces met zanger Rod Stewart en raptrio The Beastie Boys zich onder gelukkigen. Stewart kondigde al aan dat dit misschien wel het perfecte moment vormde om nog eens een reünie met de andere leden van Faces te organiseren. Dat Axl Rose en voormalig gitarist Slash eveneens hun vete opzij zullen leggen voor een gezamenlijk concert lijkt vrij onwaarschijnlijk. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content