Grootste lp ooit siert dak van stadion in Los Angeles

© YouTube

Een crew met 75 medewerkers maakte een replica van de vinyl ‘Hotel California’ van The Eagles met een diameter van maar liefst 124 meter. De plaat siert het dak van het gerenoveerde ‘The Forum’-stadion, waar The Eagles zes concerten zullen spelen.

De voorbije weken was het alle hens aan dek in Los Angeles. De Madison Square Garden Company kocht in 2012 de iconische concertplek The Forum en renoveerde alles. Voor de opening van het stadion haalde men alles uit de kast. Met een oppervlakte die overeenkomt met bijna 5 voetbalvelden is de replica van ‘Hotel California’ van The Eagles de grootste elpee ooit, dat meldt The Consequence of Sound.

Wie binnenkort op de LAX luchthaven in Los Angeles landt, zal de vinyl goed kunnen zien. De letters hebben dezelfde grootte als de wereldberoemde Hollywood-letters en werden versierd met meer dan 15.000 ledlampjes. Leuk extraatje: de plaat draait aan een snelheid van 27 kilometer per uur. Nog tot eind februari zal de elpee het dak van The Forum sieren. Bekijk hieronder de video van ’the making-of’. (AB)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content