Groezrock slaat editie 2018 over

Groezrock Dag 1 © Wouter van Vaerenbergh

Het punk- en hardcore muziekfestival Groezrock last volgend jaar een sabbatjaar in. Dat meldt de organisatie op haar Facebookpagina. Er haakten enkele medewerkers af, waardoor ze mankracht tekort komen.

Het jaarlijkse muziekfestival zag het levenslicht in 1992. Het groeide uit van een klein festival met 400 bezoekers tot een event waar rond de 35.000 internationale bezoekers voor afzakken naar Meerhout-Gestel.

In 2018 zal er geen Groezrock festival plaatsvinden. De organisatie legt deze beslissing uit op Facebook.

‘Groezrock is er altijd enorm trots op geweest dat het volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers. En hoewel dat Groezrock 2017 wederom een succesvolle editie was, wordt het voor sommige mensen, die zich jaar na jaar volledig inzetten voor het festival, steeds moeilijker om te combineren met hun dagelijkse leven. Iedereen heeft een fulltime job, sommigen hebben kinderen gekregen. Anderen hebben jammer genoeg de feeling met de punk- en hardcore scene verloren.

Dit is de reden waarom enkele mensen, die er al sinds het begin bij waren, beslist hebben om niet langer deel te maken van Groezrock. We betreuren dit ten zeerste maar begrijpen hun standpunt en realiseren ons dat het voor hen geen makkelijke beslissing was.’

Oog op de toekomst

In 2019 staan ze er opnieuw, zoals gewoonlijk tijdens het laatste weekend van april. Die editie zal in lijn liggen van de jongste editie: iets kleinschaliger, maar wel overzichtelijker.

Omdat de organisatie niet stil wil blijven zitten, plannen ze een indoor editie in het najaar van 2018. ‘De indoor editie zal een mix zijn van gevestigde waarden en opkomend talent. Het is tevens de perfecte plaats om de line-up – inclusief enkele headliners – voor de volgende festivaleditie bekend te maken.’ Als deze indoor versie aanslaat, plant de organisatie er een jaarlijks evenement van te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content