Gregory Porter, Cécile McLorin Salvant, Omara Portuondo en meer klinkende namen op VW Spring Sessions 2016

Omara Portuondo © Carlos Perica?s

Klaar voor een muzikale reis? Onder meer Omara Portuondo, Gregory Porter en Robin McKelle maken zich klaar voor de 19e editie van de VW Spring Sessions. Deze lente smeren opnieuw artiesten van gans de wereld hun stembanden voor het Belgische publiek. Ontdek het volledige programma hier.

Op het festival vind je als toeschouwer muziek uit de vier windrichtingen. De VW Spring Sessions gidsen u de wereld rond in 50 concerten verspreid over gans België.

Zo viert Omara Portuondo, dé Cubaanse diva van de Buena Vista Social Club, haar 85ste verjaardag samen met haar publiek in Bozar. Ook Gregory Porter treedt aan. Wie weet speelt hij al wat nieuwe songs uit zijn nieuwe album dat in april verschijnt? De VW Spring Sessions wisten bovendien de recente Grammy winnaars Cécile McLorin Salvant en Eliane Elias op de affiche te plaatsen. In de Roma strekken we de benen met Maceo Parker en ook de energie van Robin McKelle kan het Belgische publiek aanschouwen. Funk en hiphop-lovers tekenen best present voor The Herbaliser.

Voor elk wat wils dus tijdens de VW Spring Sessions 2016. Fan van tango? Schrijf dan alvast het optreden van Melingo in uw agenda. Fado-fans halen hun hartje dan weer op met Carminho en Joana Amendoeira. Ook jazzliefhebbers komen aan hun trekken met onder meer Yaron Herman, Jan Garbarek en Vijay Iyer.

Surf naar www.vwspringsessions.be voor het volledige programma en de exacte data en locaties.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content