Greg Dulli te gast op nieuwe dEUS-plaat ‘Keep You Close’

Een dubbele portie heuglijk dEUS-nieuws: het nieuwe album gaat hoogstwaarschijnlijk ‘Keep You Close’ heten, én zal een gastbijdrage van niemand minder dan Greg Dulli bevatten (Afghan Whigs, Gutter Twins, Twilight Singers).

De nieuwe dEUS – die eind april, begin mei in de winkels gaat liggen, iets later dan aanvankelijk aangekondigd – gaat wellicht ‘Keep You Close’ heten. Dat liet Tom Barman op 1 januari weten in een interview op Radio 1. ‘Keep You Close’ is tevens ook de titel van een nieuw nummer dat Mauro onlangs als ‘orkestraal’ en ‘filmisch’ omschreef.

Enkele maanden geleden zei Tom Barman dat hij erg graag opnieuw met Karin Dreijer Andersson (zangeres van het Zweedse electropopduo The Knife, die ook op het dEUS-nummer ‘Slow’ te horen is) zou willen samenwerken voor het nieuwe album. Daar is echter niets van in huis gekomen, maar dEUS heeft wél Greg Dulli weten te strikken, de gewezen frontman van The Afghan Whigs, en samen met Mark Lanegan oprichter van The Gutter Twins en The Twilight Singers.

Bekijk hier een live-uitvoering van Afghan Whigs’ ‘Debonair’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content