Gratis download: Liesa Van der Aa

De award voor het meest eigenzinnige Belgische debuut van 2012 mag Liesa Van der Aa al op haar schouw zetten. ‘Troops’, een album met enkel viool en zang en zonder drums, komt uit op 6 februari. Download gratis de nieuwe single ‘Birds in Berlin’.

Liesa Van der Aa werkte twee maanden aan haar debuutplaat in de home studio van Einstürzende Neubauten, pioniers van de industrial. Het resultaat, ‘Troops’, zweemt zowel naar hedendaags klassiek als onderkoelde jazz en kunstzinnige rock, en valt op door zijn fijnmazigheid en statige, panoramische geluid. Producer Boris Wilsdorf, de vaste sound engineer van de Einstürzende Neubauten, laat details twinkelen en noisevlagen als uitgehongerde wolven op je af komen.

‘Troops’ ligt vanaf 6 februari in de winkel.

GRATIS DOWNLOAD

Download nu al de nieuwe single met de toepasselijke titel ‘Birds in Berlin’. U krijgt hem helemaal voor niets in uw mailbox: Klik hier

Knack Focus publiceert deze week een gesprek met de zangeres/actrice:
‘Het idee dat je als kunstenaar getormenteerd moet zijn, vind ik flauwekul. Maar een soort onrust is voor mezelf belangrijk. Dat je iets wil vertellen en dat je voor iets wil strijden. Je moet iets van Jeanne d’Arc hebben. Tenminste, ik vind dat het meest interessant. Als je als kunstenaar niets te melden – of beter gezegd – te zoeken hebt, meldt het dan ook niet. Ik mis verbondenheid. Misschien slaag ik niet, misschien faal ik, misschien is het gênant, misschien vindt niemand Troops de moeite van het bestaan waard. Maar voor deze plaat kon ik niets anders dan mezelf zijn.’

WAT U MOET WETEN OVER LIESA VAN DER AA

Dochter van acteur Frans Van der Aa, u welbekend als Zwarte Piet uit Dag Sinterklaas. Maakte tot hier toe vooral naam als actrice bij Het Toneelhuis en FC Bergman. Momenteel is ze bezig aan de voorbereiding van Guy Cassiers derde en laatste deel van de Musiltrilogie. Speelde viool bij onder meer Het Zesde Metaal en Ellen Schoenaerts Kwartet. Toerde even met haar eigen band Louisa’s Daughter, alvorens helemaal solo te gaan. Maakte live naam met haar loop station, een staaltje echoapparatuur waarmee ze haar viool live laag per laag kan samplen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content