Glimworm gijzelt Marble Sounds en Horses

Glimworm, het zondagavondprogramma van de Gentse radiozender Urgent.fm, laat weten dat Marble Sounds en Horses zich zullen wagen aan de vijfde editie van Ruisbestuiving.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het Ruisbestuiving-concept is simpel: gijzel voor één dag twee zorgvuldig uitgekozen bands, sluit ze op in een repetitiekot en wacht tot ze samen met een song naar buiten stappen. Glimworm is ondertussen al proefondervindelijk te weten gekomen dat de bands zich, na een eerste besnuffeling, aan het muzikale equivalent van de kruisbestuiving wagen: de Ruisbestuiving.

Eerder werden al Flying Horseman en Köhn (IV), Superlijm en Winterslag (III), Wixel en Wio (II) en The Go Find en Sofa (I) opgesloten in de studios van Urgent.fm. Voor Ruisbestuiving V wordt dus op Marble Sounds en Horses gerekend. Het eindproduct wordt telkens in Glimworm gepresenteerd, enkele dagen verschijnt op Facebook en Twitter het beeldverslag van de sessie.

“Het uiteindelijke plan is om alle songs die ontstaan zijn in Ruisbestuiving op één plaat te verzamelen en die daarna in gelimiteerde oplage uit te brengen”, aldus Glimworm-bezieler Stef Moens.

‘Glimworm haalt elke zondagavond het lichtste uit de grond voor je naar boven’ is de slagzin dat het radioprogramma typeert. Elke zondagavond programmeert Glimworm een uur van onbekende en rustige maar ongedurige songs. Het programma kan vergeleken worden met het Studio Brusselprogramma Duyster, al is Glimworm wel een vrijwilligersproject.

Glimworm: elke zondagavond van 20u tot 21u op 105.3fm (Gent) of online hier.

Meer informatie over Glimworm, Ruisbestuiving of andere zijprojecten vind je hier.

RUISBESTUIVING IV met Flying Horseman en Köhn:

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content