George Michael bijna als herboren in Brussel

Na zijn succesvolle doortocht in Antwerpen en Brussel in 2011 speelde George Michael dinsdagavond opnieuw in Vorst Nationaal. De vakman camoufleerde behendig de lichte verzwakking van zijn stem als gevolg van een tracheotomie.

Na zijn succesvolle doortocht in Antwerpen en Brussel in 2011 speelde George Michael dinsdagavond opnieuw in Vorst Nationaal. Onder begeleiding van een symfonisch orkest bracht de Britse zanger er ballads als Kissing A Fool, A Different Corner en Praying For Time, aangevuld met persoonlijke favorieten: van Nina Simone’s My Baby Just Cares For Me tot Roxanne van The Police en Let Her Down Easy van Terence Trent D’Arby.

George Michael staakte zijn Symphonica-tournee in november 2011 wegens een levensbedreigende longontsteking. Hij verbleef toen een maand in een ziekenhuis in Wenen, waar hij een tracheotomie onderging en de tournee begin september hernam. Hij nodigde daarbij driehonderd plaatselijke dokters en verplegers uit.

In Brussel camoufleerde de vakman behendig de lichte verzwakking van zijn stem, die alleen in de eerste nummers even hoorbaar was. De slotnummers I’m Your Man, Freedom en zijn jongste single White Light kregen het publiek moeiteloos van zijn stoel.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content