Gent, vrijdag 21 mei ’s avonds

De band verrast me door de hele crew samen te brengen voor een barbecue. We treffen de laatste voorbereidingen voor onze tournee door de Democratische Republiek Congo.

De band verrast me door de hele crew samen te brengen voor een barbecue. We treffen de laatste voorbereidingen voor onze tournee door de Democratische Republiek Congo. Ik bekijk de planning en stel vast dat we niet veel tijd zullen hebben om te ontspannen… behalve dan de eerste dag.

Onze ploeg bestaat uit zeven personen. Ook mijn Franse manager is op deze reis meegekomen. Doordat hij jarenlang road manager was van Funkadelic en dus heel wat ervaring heeft met het reizen in grote groep, kent hij het klappen van de zweep als geen ander. Onze geluidsman Arnaud Chamay is ook een Fransman maar hij woont in België. Sinds tien jaar werkt hij voor Oumou Sangaré en ook voor l’Orchestre Baobab, de polyritmische band uit Cotonou in Benin.

Hij kent vooral West-Afrika dus erg goed en al heeft mijn gitarist Papa Dizzy hem al op het hart gedrukt dat Congo een heel ander verhaal is, toch blijft hij ervan overtuigd dat het allemaal wel los zal lopen…

Ps: mijn band presenteer ik jullie een van de volgende dagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content