Gent Jazz vult affiche aan met onder meer Jill Scott, John Scofield, Max Richter, Lianne La Havas en dEUS

dEUS © Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De affiche van het vijftiende Gent Jazz Festival is weer enkele namen rijker. Tussen 7 en 16 juli 2016 vormt John Scofield aan de Bijloke een trio met Brad Mehldau en Mark Guiliana, zorgen Jill Scott en Lianne La Havas voor soul en r&b en gaat afsluiter dEUS nog eens ‘soft electric’, met Eefje de Visser in het voorprogramma.

Op vrijdag 8 juli doet John Scofield (die als gitarist met grootheden van het kaliber Chet Baker, Charles Mingus en Miles Davis heeft gespeeld) het met de kleppers Brad Mehldau en Mark Guiliana, en vormt Blue Note-basveteraan Ron Carter (Miles Davis, Herbie Hancock, Wayne Shorter) een duo met meester-improvisator Pat Metheny. Nog op 8 juli brengt zanger Hugh Coltman een ode aan Nat King Cole, en concerteren ook Fulco Ottervangers trio De Beren Gieren, saxofonist Steven Delannoye en het Franse Airelle Besson Quartet.

Een dag later, op zaterdag 9 juli, zakt klassiek componist Max Richter af naar de Bijlokesite, met de legendarische platen Sleep en The Blue Notebooks in zijn achterzak. In zijn voorprogramma staat alvast eclecticus Matthew Halsall, die The Gondwana Orchestra meebrengt.

Lianne La Havas
Lianne La Havas

Het tweede festivalluik gaat van start op donderdag 14 juli met een soul- en r&b-dag. Op de affiche: grande dames Jill Scott en Lianne La Havas, maar ook het soulvolle The James Hunter Six en het funky Con Brio.

De afsluiter van Gent Jazz 2016 is dEUS, dat op zaterdag 16 juli nog eens in zijn zachtere oeuvre duikt voor een zittend concert – vooralsnog de enige ‘Soft Electric’-show die de band komende zomer speelt. Het voorprogramma wordt verzorgd door Eefje de Visser en het Carate Urio Orchestra van Belgisch rietblazer Joachim Badenhorst.

Bevestigden eerder al hun komst naar Gent Jazz: onder meer Kamasi Washington, Balthazar, St Germain, Ibrahim Maalouf, Flat Earth Society (met Mauro Pawlowski), Moondog by Roland & Friends en Ibeyi.

Gent Jazz vindt plaats tussen 7 en 16 juli 2016 op de Bijlokesite. Alle info: gentjazz.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content