Gent Jazz strikt Gregory Porter en Snarky Puppy

Gregory Porter © GF

Gregory Porter, narky Puppy en GoGo Penguin zijn de nieuwe namen op de Gent Jazz-affiche. Het tweede podium van het festival krijgt de Belgen van BRRZVLL en STUFF. op bezoek.

Het Gent Jazz Festival is met Gregory Porter, Snarky Puppy en GoGo Penguin drie nieuwe namen voor het hoofdpodium rijker. Ze staan allen geprogrammeerd op 18 juli.

Gregory Porter, een van de grootste hedendaagse vocalisten, serveert jazz, maar zijn muziek ademt evenzeer de doorleefde gospel en soul van legendes als Marvin Gaye en Bill Withers.

Snarky Puppy, uit Brooklyn, mengt rauwe funk met soul, jazz en r ’n b. Zelf houden ze het op ‘music for the brain and booty’. Liefhebbers van future jazz kunnen terecht bij de Britten van GoGo Penguin.

Op de Garden Stage staan die dag ook twee Belgische bands op het programma. BRZZVLL, krijgt het gezelschap van de Britse dichter/muzikant Anthony Joseph, goed voor een flinke portie grooves, jazz, fusion en afrobeat. STUFF., het veelbelovende jonge instrumentale improvisatiecollectief, mag het publiek laten proeven van hun opwindende funk jazz met tal elektronica- en hiphopinjecties.

Gent Jazz Festival kondigde eerder al de komst aan van Tony Bennett & Lady Gaga. Zij spelen op 12 juli, met verder die dag ook Stéphane Belmondo Trio en het Bill Charlap Trio. Meer namen voor het Gent Jazz Festival worden later bekend gemaakt. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content