Gent Jazz strikt Bobby Mc Ferrin, Kellylee Evans en Ludovico Einaudi

Bobby Mc Ferrin, wereldberoemd met zijn a capella hit ‘Don’t Worry, Be Happy’, geeft op de openingsdag van Gent Jazz een optreden rond spirituals. Ook zangeres Kellylee Evans, pianist Ludovico Einaudi en Glimps-revelatie Plaistow treden aan.

Voor de openingsdag van Gent Jazz Festival 2014 strikte de organisatie Bobby Mc Ferrin, wereldberoemd met zijn a capella hit ‘Don’t Worry, Be Happy’, voor een optreden rond spirituals. Verder belooft de Canadese zangeres Kellylee Evans op de openingsavond een eigen versie van Stromae’s ‘Alors On Danse’. Bobby Mc Ferrin betreedt het podium op 10 juli, de eerste festivalavond van Gent Jazz Festival 2014. Naast zijn a capella wereldhit ‘Don’t Worry, Be Happy’ ontwikkelde Mc Ferrin zich tot een unieke vocalist die zich in alle genres thuis voelt. “Met ‘Spirityouall” trekt hij de kaart van de spirituals waarin hij, begeleid door een fantastische band, zijn technisch kunnen, gevoel voor soul en improvisatietalent volledig kan uitspelen”, zegt organisator Bertrand Flamang.

Op de openingsavond zal verder het kwartet Manu Katché, Richard Bona, Stefano Di Battista en Eric Legnini een exclusief optreden verzorgen. “Deze vier virtuozen overtuigden vorig jaar als ‘all star band’ op Jazz à Marciac. Het klikte zo goed dat ze deze zomer, exclusief voor de IJO (International Jazz Festivals Organization), een wereldtour doen.”

Dezelfde avond treedt ook de Canadese zangeres Kellylee Evans aan, die vorige maand in het Muziekcentrum een uitverkocht concert speelde. In haar laatste album projecteert Evans nummers van onder meer Eminem, John Legend en Kanye West in haar eigen wereld van jazz, soul en hiphop en garandeerde ze een interpretatie van Stromae’s ‘Alors On Danse’.

Het tweede festivalweekend start op donderdag 17 juli met pianist en componist Ludovico Einaudi, synoniem voor elegante, toegankelijke maar vooral ontroerend mooie pianomuziek.

Ook het akoestich trio Plaistow, een van dé revelaties van het Gentse showcasefestival Glimps, is van de partij. “In Rusland en India vult dit akoestisch trio grote zalen met haar bijzondere muziek met repetitieve en meditatieve passages, soundscapes en noise.” In hun complexe muziek klinken zowel invloeden van de composities van Steve Reich en Philip Glass als van de elektronische muziek van Squarepusher tot en met dub.

Tickets

De ticketverkoop start maandag, er zijn nieuwe formules beschikbaar: naast dagtickets zijn er dit jaar zowel tweedagenpassen, driedagenpassen als een zevendagenpas te verkrijgen. Met deze formules worden frequente bezoekers beloond met fikse kortingen tot meer dan 25%. Ook jongeren tot en met 26 jaar genieten van een voordeeltarief. Voor de kinderen tot 12 jaar gelden ook aangepaste tarieven. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content