Gent Jazz lost reeks nieuwe namen onder wie Zaz, Gary Clark Jr., Bill Laswell, Charles Lloyd en Abdullah Ibrahim

© Facebook / Yann Orhan

Gent Jazz heeft zijn affiche verder aangevuld met een twintigtal nieuwe artiesten uit zowel de jazzscène als uit aanverwante genres.

Op de openingsdag, vrijdag 10 juli, gaan jazz en experiment hand in hand: Bill Laswell komt opdraven met zijn cultgroep Material en de legendarische Master Musicians of Jajouka. Diezelfde dag slaat Jack DeJohnette de handen in elkaar met avant-garde jazzpioniers Muhal Richard Abrams, Larry Gray en Roscoe Mitchell voor het reünieproject Made in Chicago. Ook Kris David Infrasound, David Virelles ‘Mbókò’ en Reijseger-Fraanje-Sylla zakken op dag één af naar de Bijloke. Keenroh, winnaar van Jong Jazztalent Gent in 2014, mag de festiviteiten op gang trappen, en zal dat samen met een handvol gasten doen.

Op zaterdag 11 juli is het de beurt aan Charles Lloyd Quartet, aan Abdullah Ibrahim en zijn Mukashi Trio en aan rijzende ster Vijay Iyer, vorig jaar nog artist in residence op Jazz Middelheim. Yuri Honing Acoustic Quartet en Toine Thys Trio bestormen in tussentijd de Garden Stage.

Michel Bisceglia vervoegt Tony Bennet & Lady Gaga, Bill Charlap Trio en Stéphane Belmondo Trio op 12 juli, en artistiek AB-directeur Kurt Overbergh brengt dan een eerbetoon aan Billie Holiday.

Opener van het tweede luik, op woensdag 15 juli, is de jonge Française Zaz, die een melange van jazz, chanson en swing zal opvoeren. Wie er die dag nog op Gent Jazz staat, wordt later onthuld.

Op 16 juli worden de gitaren uit de kast gehaald door de jonge bluesster Gary Clark Jr. en het Cubaanse duo Rodrigo y Gabriela. Ook de vaderlandse jazzrockers van Nordmann en de Amerikaanse Rhiannon Giddens tekenen present.

Zoals eerder aangekondigd, sieren Gregory Porter, STUFF., Snarky Puppy, GoGo Penguin en BRZZVLL de affiche van de slotdag op 18 juli. Hier zal later nog één naam aan toegevoegd worden.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content