Gent Jazz Festival strikt ook Damien Rice, Tindersticks en Amatorski

© Federica Agamennoni

Het Gent Jazz Festival heeft de affiche aangevuld met drie nieuwe namen. Damien Rice, Tindersticks en Amatorski staan op donderdag 12 juli op de Bijlokesite.

Damien Rice

“Damien Rice brengt geen platen uit aan de lopende band, is zuinig met interviews en optreden deed hij de afgelopen jaren ook eerder sporadisch”, aldus organisator Bertrand Flamang. De Ierse singer-songwrite speelde voor het laatst in 2007 in ons land.

Tindersticks

Flamang zegt te watertanden naar het optreden van Tindersticks, vooral door hun jongste plaat “The Something Rain” en de concerten van de afgelopen maanden. “De groep bouwde in twintig jaar een sterke reputatie op, zowel live als met hun albums die stuk voor stuk laaiend enthousiast werden onthaald.”

Amatorski

De Belgische band Amatorski geeft op 12 juli de aftrap. Zaterdag 14 juli wordt het podium eerst gevuld door STUFF., het jonge instrumentaal improvisatiecollectief van drummer Lander Gyselinck. “STUFF. staat voor muzikale referenties naar jazz, soul, funk, dub, hiphop, jungle en elektronica”, aldus Flamang. “Ze vertrekken al improviserend vanuit samples en bestaande of nieuwe loops en spinnen zo hun songs uit tot avontuurlijke jams.”

De drie groepen in competitie voor editie 2012 van “Jong Jazztalent Gent” zijn Hoax, Pure Elastic Quintet en The Unrevealed Society.

Het Gent Jazz Festival gaat door van 5 tot en met 14 juli op de Bijlokesite. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content