Genkse Absolutely Free Festival bergt tenten voor een jaar op

Sfeerbeeld van Absolutely Free Festival in 2018. © Belga Image

De organisatie achter het gratis Absolutely Free Festival in Genk heeft bekendgemaakt dat de tenten voor een jaar opgeborgen worden. In augustus dit jaar vindt geen editie plaats van het tweedaagse muziekfestival, waar de inkom drie lege batterijen bedraagt.

‘We hebben de voorbije weken veel gedroomd, maar intussen is het duidelijk dat we al die muzikale dromen niet voor werkelijkheid kunnen nemen. Ook AFF moet noodgedwongen de tenten een jaartje opgeborgen houden. De voorbije maanden werd er keihard gesleuteld aan het festival en ook bandgewijs zat er vuurwerk in de pijplijn, maar tegelijk staat de wereld voor AFF nu ook even stil’, zo staat te lezen in een mededeling van het AFF.

‘We leven momenteel vooral hard mee met iedereen, die ziekte en verlies moet verwerken en met alle fans, bands, sponsors, vrijwilligers en bedrijfjes in de muziekwereld en daarbuiten die harde noten moeten kraken. Vanzelfsprekend zenden we ook een liefhebbend hartje naar al die fenomenale zorgverleners. Tegelijk zien we als festivalorganisatie wel die regenboog opduiken achter die donkere regenwolk en bouwen we alweer vol goede moed aan de editie van 2021’, aldus de organisatie.

AFF is een zomerfestival waar bezoekers talent uit binnen- en buitenland kunnen ontdekken. Vrijdag is het normaal altijd de beurt aan de dansbenen, terwijl zaterdag de gitaren weerklinken. Bezoekers kunnen met drie lege batterijen of voor drie euro ten voordele van het Absolutely Free Forest binnen. Verder kiest AFF voor duurzame oplossingen, fairtrade en lokale voeding en upcycling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content