‘Gelekte cijfers Werchter kloppen niet’

© Belga

Een fout bij ticketverkoper Goformusic zou de ticketverkoop voor concerten en festivals hebben blootgelegd waaruit zou blijken dat Rock Werchter dit jaar bijzonder moeilijk verkoopt. ‘Die cijfers kloppen niet’, beweren Zanzibar en Live Nation.

De website Lifetoday.be pakte uit met een opmerkelijke primeur: de site had de hand gelegd op gegevens over de ticketverkoop op de website Proximus Goformusic. Uit die cijfers zou blijken dat de voorverkoop van Rock Werchter veel trager verloopt dan organisator Live Nation laat uitschijnen. Dat de cijfers publiek zijn, deed ook vragen rijzen over de beveiliging op Proximus Goformusic.

De auteur van het artikel Sam Feys legt in De Standaard uit hoe hij de cijfers ontdekte.’Ik probeerde mij te registreren op Goformusic. Wat er daarbij precies fout liep weet ik niet, maar opeens zat ik naar de bewuste cijfers te kijken. In een eerste reactie stelde Werchter dat het om verouderde cijfers moest gaan, maar dat kan niet kloppen. Want er stonden ook cijfers bij over de verkoop van Florence + The Machine, en die verkoop is pas vrijdag gestart.’

Volgens Zanzibar, het bedrijf dat Proximus Goformusic uitbaat, en Live Nation kloppen de cijfers niet. ‘De mensen van Lifetoday.be hebben ons niet gecontacteerd. Wij weten dan ook niet welk document zij in handen hebben, maar ze trekken er conclusies uit die niet juist zijn’, zegt algemeen directeur van Zanzibar Luc Van Hove in De Standaard.

Ook bij Live Nation wordt ontkend dat de vrijgegeven verkoopcijfers voor Rock Werchter kloppen. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content