Geen Eurosongfinale voor Iris

© AFP

De Belgische Iris heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Bakoe in Azerbeidzjan. Ze haalde niet genoeg punten in de eerste halve finale van de liedjeswedstrijd.

Iris heeft zich dinsdagavond niet geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Bakoe in Azerbeidzjan. De Belgische kandidate haalde niet genoeg punten en was niet bij de tien kandidaten die zich plaatsten voor de finale, die zaterdag plaatsvindt.

De landen die zich wel plaatsten voor de finale van de 57ste editie zijn Moldavië, IJsland, Hongarije, Denemarken, Albanië, Roemenië, Cyprus, Rusland, Griekenland en Ierland. Achttien acts uit evenveel Eurovisielanden verschenen dinsdagavond in Bakoe in de eerste halve finale van het Europese liedjesfestijn. De tien artiesten met de meeste stemmen sleepten een ticket naar de finale in de wacht.

In totaal 42 Europese landen treden deze week aan in de Crystal Hall in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

De 17-jarige Belgische kandidate Iris (Laura Van den Bruel) trad dinsdag met “Would You” als achtste aan in de eerste halve finale. Ze haalde het dus niet. Op welke plaats ze strandde en hoeveel punten ze haalde, wordt later bekendgemaakt.

Donderdag volgt de tweede halve finale. In de finale zaterdag komen 26 landen in het strijdperk. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content