‘Gangnam Style’ tweede meest bekeken Youtube-video ooit

© YouTube

De wereldhit van de Zuid-Koreaanse zanger Psy, ‘Gangnam Style’, heeft de kaap van 620 miljoen keer afgespeeld op Youtube overschreden. Zo wordt het nummer de tweede meest bekeken video.

De 34-jarige Park Jae-Sang, alias Psy, heeft miljoenen mensen over de hele wereld bereikt met “Gangnam Style” en het bijhorende grappige dansje, smaakloos maar entertainend. Momenteel is hij op tournee in de Verenigde Staten.

Met de video (sinds 15 juli online) heeft hij Jennifer Lopez met “On the Floor” voorbijgestoken, die “slechts” 615 miljoen keer bekeken werd. Toch staat hij nog na “Baby” van de Canadese zanger Justin Bieber, die bijna 795 miljoen keer bekeken werd.

In de videoclip van zijn humoristische hit “Gangnam Style”, met hip-hop achtergrondmuziek, doet Psy, mollig, lachend en met een gekleurde zonnebril, onbeschaamd aan zelfspot.

“Gangnam” is de naam van een residentiële wijk in Seoel, gekend voor dure boetieks, trendy bars en restaurants waar regelmatig celebrities gespot worden.

Volgens Psy is het de Zuid-Koreaanse tegenhanger van Beverly Hills. Het succes van de clip heeft de auteur al optredens op de MTV Awards opgeleverd en hij verscheen al in de meest populaire Amerikaanse televisie-uitzendingen. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content