Gaat Morrissey een gooi doen naar het burgemeesterschap van Londen?

© Epa

Volgens de BBC zou Morrissey serieus overwegen mee te doen aan de race om het burgemeesterschap van Londen. De Animal Welfare Party heeft de zanger gevraagd om hen te vertegenwoordigen.

Morrissey schrijft op zijn website True To You dat hij zich wil uitspreken tegen de “helse en archaïsche onrechtvaardigheid tegenover dieren.”

Vanessa Hudson, de voorzitter van de Animal Welfare Party vertelde de BBC dat ze graag zou zien dat in de burgemeesterverkiezingen de opvattingen van kandidaten aan bod komen die Londen niet alleen als een stad voor mensen, maar ook voor dieren op de wereldkaart willen zetten.

Morrissey maakt zich al jaren sterk voor vegetarisme en de rechten van dieren en verklaart op zijn website: “Wat dierenbeschermers te zeggen hebben is het waard om gezegd en gehoord te worden. Maar we kunnen niet gewoon blijven zitten en wachten tot de gevestigde orde het licht ziet. We kunnen de schijnheilige ramp die de veeteelt veroorzaakt niet eeuwig door laten gaan, want de wijdverbreide invloed is hels. “

Dierenseriemoordenaar Jamie Oliver

Morrissey trekt ook van leer tegen Jamie Oliver: “wanneer dierenseriemoordenaar Jamie Oliver zo graag ‘kindervlees’ (jonge geit) in het dieet van mensen op wil nemen, waarom zou hij dan niet een van zijn eigen kinderen af willen staan voor consumptie? En zo nee, waarom niet? Waarom kennen dat soort mensen totaal geen vergiffenis voor dieren? Welke haat drijft hen?”

Om mee te kunnen doen aan de verkiezingen moet een kandidaat wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je geregistreerd staan als kiezer in Londen of aan kunnen tonen dat je er 12 maanden hebt gewoond, gewerkt of eigendom hebt gehad. Ook moet je de handtekening hebben van tien geregisteerde kiesgerechtigen uit iedere Londense wijk.

Morrissey heeft nog tot eind maart de tijd om een beslissing te nemen want dat moeten de kandidaten zich ingeschreven hebben. Tegen de huidige burgemeester Boris Johnson hoeft hij het alvast niet op te nemen, want Johnson heeft laten weten niet op te gaan voor een derde termijn. De verkiezing vindt plaats op 5 mei. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content