Fuse verkozen tot Beste Belgische Club Aller Tijden

De Brusselse club werd bekroond met de Red Bull Elektropedia Public Choice Award.

De afgelopen week hebben ruim 7.500 clubbers en danceliefhebbers hun voorkeur uitgesproken over wie de eerste Red Bull Elektropedia Public Choice Award krijgt. Dat is de prijs voor Beste Belgische Club Aller Tijden. De Brusselse club Fuse, die vorig jaar zijn vijftiende verjaardag vierde, kwam als grote overwinnaar uit de bus, op de voet gevolgd door het Limburgse Versuz en het Antwerpse Café d’Anvers.

De Award wordt morgen 13 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse Red Bull Elektropedia Vanguard Awards in Flanders Expo. Dezelfde avond krijgen ook Stephen & David Dewaele (2ManyDJs, Soulwax), Front 242 en de overleden grafische vormgever Marc Meulemans een award voor hun hele oeuvre.

De eerste Red Bull Elektropedia Public Choice Award wordt zaterdag overhandigd aan de clubuitbaters tijdens de jaarlijkse Red Bull Elektropedia Vanguard Awards in Flanders Expo – net voor de start van I Love Techno. De Red Bull Elektropedia Vanguard Awards worden jaarlijks door een – in tegenstelling tot de Public Choice Award – professionele jury toegekend aan vijf (of meer) personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de (rijke) geschiedenis van het Belgische nachtleven. Laureaten zijn Front 242, Stephen en David Dewaele (Soulwax, 2ManyDJs, Marc Meulemans, José Pascual en Frie Verhelst (USA Import) en Rudy Victor Ackaert, Philip De Liser en Eric Smout (vzw 5 voor 12).

Er worden dit jaar dus weer heel wat prominenten uit de Belgische club/muziekscène op de prijsuitreiking verwacht, aangevuld met verschillende internationale producers/deejays. Of ze zijn fan van Front 242, 2ManyDJs en Marc Meulemans. Of ze gingen vroeger vaak in Antwerpen vinyl kopen bij USA Import. Of ze stonden de afgelopen vijftien jaar op de affiche van 10 Days Off, het geesteskind van vzw 5 voor 12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content