Foo Fighters zeggen af voor Rock Werchter

De Foo Fighters komen niet naar Rock Werchter. Frontman Dave Grohl heeft vorige week zijn been gebroken en daarom zegt de band alle optredens in Europa af.

Dat maakte het festival bekend.

De band trad vrijdag op in het Zweedse Heden.Tijdens het tweede nummer donderde Dave Grohl van het podium. “Ik geloof dat ik mijn been gebroken heb”, zei hij even later tegen het publiek. “Ik moet nu naar het ziekenhuis. Het spijt me.”

Nadat hij in het gips was gezet, keerde Grohl terug en maakte het optreden af.

Glastonbury

Later werd Grohl in Londen in een rolstoel en op krukken gesignaleerd. Hij werd maandag geopereerd. De band heeft nu, volgens een mededeling van Rock Werchter, beslist dat de breuk zodanig hinderlijk is, dat de verdere Europese toer wordt afgezegd.

Eerder al zegden de Foo Fighters af voor Pinkpop, en voor een optreden in Sankt Gallen, Zwitserland. Behalve in Werchter zullen ze ook niet optreden in Wembley, in Edinburgh en in Glastonbury.

De Foo Fighters waren voorzien als headliners in Rock Werchter en zouden op 25 juni optreden. Het festival werd dit jaar zelfs een week vervroegd om de Amerikaanse supergroep te kunnen laten optreden. Het is niet bekend wie de Foo Fighters zal vervangen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content