Foo Fighters beantwoordt geruchten rond split met ludieke video

© Reuters

In een ironisch filmpje kondigen de bandleden van Foo Fighters hun zogenaamde split aan. Hiermee antwoordt de Amerikaanse rockgroep op de geruchten dat ze uit elkaar zouden gaan. Dave Grohl: ‘Misschien is het tijd dat ik mijn eigen ding ga doen.’

Foo Fighters is niet meer. Althans, dat is de boodschap waarmee de band zijn ironische mededeling start. Niks is minder waar: de geveinsde split van de groep en solocarrière voor Dave Grohl zijn een reactie van de band op de verschillende geruchten dat ze ermee zouden ophouden. ‘Misschien is het tijd dat ik mijn eigen ding ga doen’, acteert Dave Grohl.

In het filmpje zien we Grohl zijn eerste stapjes als soloartiest zetten, terwijl de resterende Foo Fighters op zoek gaan naar een andere frontman. Op de lijst passeren namen als Chris Martin, Prince, Drake en Justin Bieber.

‘Voor de miljoenste keer: we gaan niet uit elkaar’, zo beëindigt de groep haar betoog. ‘En niemand gaat fucking solo.’ Voorlopig hoeft u dus niet te vrezen voor een ‘Everlong’ of ‘The Pretender’ à la Bieber. (JL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content