Fonkelnieuw album van Prince verschijnt begin 2017

Prince in 2009 tijdens een optreden in het Apollo Theatre in New York © REUTERS

Goed nieuws voor de fans: het nieuwe postume album van Prince, de Amerikaanse poplegende die stierf in april, zal begin volgend jaar uitgebracht worden.

Dat kondigde platenlabel Warner Brothers Records aan. Een album met zijn grootste hits en één nieuw nummer wordt eind november als voorsmaakje in de handel gebracht.

Het hommage-album zal in de Verenigde Staten op 22 november te koop worden aangeboden. In de rest van de wereld is het drie dagen langer wachten. Behalve 40 bekende hits van Prince bevat het album met ‘Moonbeam Levels’ ook een nummer uit 1982, dat wel gekend is onder de fans, maar nooit officieel werd uitgebracht. Het album wordt afgewerkt met een fotoboek van 12 pagina’s.

Maar nog belangrijker voor de vele Prince-fans: Warner Brothers Records kondigde ook aan dat een dubbelalbum met nieuwe muziek, zonder een exacte datum te noemen, begin 2017 zal verschijnen. Dat bevat een met toestemming van Prince geremasterde versie van ‘Purple Rain’ en een volledig album nooit uitgebrachte nummers.

Prince stierf op 21 april van dit jaar ten gevolge van een overdosis. Hij liet geen testament na, maar wel een grote hoeveelheid nooit uitgebrachte nummers. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content