Focus @ the Festivals: vijf festivals waar wij deze zomer onze tenten opslaan

© Philip Paquet

Knack Focus houdt halt bij volgende festivals. U komt toch ook?

Paradise City

John Talabot
John Talabot© .

Waar: kasteeldomein Ribaucourt, Steenokkerzeel

Wanneer: 23-25/6

Dat wil zeggen: Paradise City is about being positive about the future, be enthusiastic about change and be united in that goal!

Oftewel: drie dagen dansen, chillen en genieten in een idyllische omgeving, en dat op elektronische muziek en met een fijne keuken.

Beleef het hier: als een van de groenste festivals van het land opteert Paradise City dit jaar resoluut voor een volledig vegetarische kaart. Kampeerders kunnen wederom rusten in een gratis en recycleerbare kartonnen tent.

Maak dát mee: in de plejade aan te ontdekken deejays en elektrotovenaars kunnen we u zonder zorgen de spannende Spanjaard John Talabot aanbevelen. Voorts doet de naam Acid Pauli om een of andere reden het beste qua spiritual house verhopen.

Gent Jazz

Grace Jones
Grace Jones© Reuters

Waar: Bijloke, Gent

Wanneer: 6-15/7

Dat wil zeggen: ‘Vele bekende artiesten, heerlijk eten en goed gezelschap.’

Oftewel: een keur aan jazz-, rock-, pop- en avant-gardeartiesten vult zeven dagen in een historische binnentuin.

Beleef het hier: cashless betalen met jazztons. En koks Frank Fol en Seppe Nobels beloven in hun pop-upresto allerlei groenten en fruit naar gastronomische hoogten te tillen.

Maak dát mee: alle hoofdacts (Grace Jones, Herbie Hancock, Wayne Shorter Quartet, Norah Jones, Kamasi Washington, Trixie Whitley en Einstürzende Neubauten) zijn het afzakken waard. Maar kom ook op tijd voor de ooit nog door John Coltrane tewerkgestelde McCoy Tyner, het Engelse elektrojazztrio GoGo Penguin of de kosmopolitische Belgische ensembles Stuff en Stadt.

Jazz Middelheim

Chantal Acda
Chantal Acda© Yvo Zels

Waar: Park Den Brandt, Antwerpen

Wanneer: 3-6/8

Dat wil zeggen: ‘Van Morrison, Charles Lloyd, The Cinematic Orchestra en veel meer!’

Oftewel: onder wuivend lover vallen u jazzklanken in de brede zin van het woord ten deel. En tiens, wie en wat we daar hebben: Frank Fol! Seppe Nobels! Jazztons!

Beleef het hier: op de Club Stage geeft één artiest elke dag vier verschillende optredens ten beste. In order of appearance zijn dat Jozef Dumoulin, Chantal Acda, Ruben Machtelinckx en Nicolas Kummert.

Maak dát mee: naast die kleppers zijn ook de Brexit Big Band van conceptualist Matthew Herbert en vaderlandse trots Dans Dans niet te missen. Maak eveneens de borst nat voor enkele tributes: pianist Randy Weston salueert Thelonious Monk, gitarist Bill Frisell eert John Lennon.

WeCanDance

DJ Harvey
DJ Harvey© .

Waar: strand van Zeebrugge

Wanneer: 12-13/8

Dat wil zeggen: WeCanDance stands for quality music divided over 5 stages with 5 different genres going from house to slowdance to techno and hip hop.’

Oftewel: een premium beach boutique-gebeuren, laten wij ons vertellen, dat voor editie vijf het thema Desert Dreams koos. Gezelliger kan zand in de bilnaad niet worden.

Beleef het hier: culinair tafelen doet u onder het oog van Michelin-lieveling Sergio Herman. En vanwege het Duizend-en-een-nachtdecor wordt u in een vlaag van voorpret gevraagd in kaftan, djellaba, doorkijkgewaad en/of babouches op het appèl te verschijnen.

Maak dát mee: een affiche waarop het gros van de namen geen belletje doet rinkelen, heeft ook een voordeel: met uw drastisch opgeschroefde kennis van het hedendaagse elektronische danswezen kletst u op het eerstkomende familiefeest uw vijftienjarige neefje onder tafel.

Deep in the Woods

Mauro
Mauro© Belga

Waar: vakantiedomein Massembre, Heer-sur-Meuse

Wanneer: 8-10/9

Dat wil zeggen: ‘Gezellige picknick met fijne muziek, kunst en animatie voor kinderen in de bossen.’

Oftewel: onthaasten voor het hele gezin, drie dagen lang leven op het ritme van uw eigen goesting en niet dat van een volgestouwd programma.

Beleef het hier: An adventurous walk in the treetops? A relaxing break in the sauna? A wake-up yoga session in the soft grass? Our Deeper programmation has it all!‘ Maar opgepast: mogelijk vraagt u zich daarna af in welke onderontwikkelde dagen u op een festival ooit zonder hebt gekund.

Maak dát mee: zoals steeds geen grote publiekslokkers, maar wel de fine fleur van binnen en buiten de grenzen. Mauro is artist in residence, en uit Amerika vliegen soulblueszanger Curtis Harding en indiefolkchanteuse Waxahatchee over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content