‘FM Brussel had sterke community, maar te wisselend bereik’ (Sven Gatz)

© Belga

FM Brussel heeft een sterke community, maar het bereik was wisselend en niet het sterkste van de vier media van de Vlaams-Brusselse Media. Op die manier verdedigt Vlaams minister van Brussel en Cultuur Sven Gatz de beslissing om de Brusselse radiozender op te doeken.

Sven Gatz spreekt tegen dat het om een politieke afrekening zou gaan en blikt vooruit naar het digitale platform. Dinsdag raakte bekend dat radiozender FM Brussel eind juni uit de ether verdwijnt. Die beslissing ging niet onopgemerkt voorbij. “Ik had reacties verwacht, maar ik heb de diepte ervan wel wat onderschat”, zei minister Gatz woensdag in De Ochtend (Radio 1).

Hij benadrukt wel dat er geen besparingsoperatie met de ingreep gepaard gaat. Er is een budget van 10 miljoen euro en het is de bedoeling dat de overblijvende media breder gaan in hun bereik, luidde het. De minister merkt op dat in het nieuwe digitale platform “ruimte” zal blijven voor audio.

'FM Brussel had sterke community, maar te wisselend bereik' (Sven Gatz)
© gf

Bedoeling is “het gevoel” van FM Brussel te behouden. Daarom werd Jeroen Roppe, de hoofdredacteur van de radiozender, gevraagd het nieuwe platform te leiden. In dat platform zal ook TV Brussel worden ingekanteld, terwijl op het nieuwsplatform ook berichten in het Frans en Engels zullen verschijnen.

De Vlaamse liberaal spreekt tegen dat de beslissing politiek geïnspireerd is. “Ik denk niet dat FM Brussel te links te noemen valt. De zender heeft geen politiek profiel. Een politieke afrekening is het zeker niet”, aldus Gatz, die erop wijst dat binnen de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media verschillende politieke en ideologische strekkingen vertegenwoordigd zijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content