Florence and the Machine bevestigt tweede album

© /

De rosse furie is terug. Florence and the Machine brengt op zeven november de opvolger van het zeer succesvolle debuutalbum Lungs uit.

Florence Welch zat al een tijdje opgesloten in de studio, druk te werken aan haar nieuwe plaat. En kijk, de opvolger van Lungs, haar debuutalbum uit 2009, is bijna klaar. Een naam heeft het nog niet, maar er is wel al een datum om aan te vinken in je agenda: zeven november.

Op Lungs werkte Welch samen met tal van geluidstechnici en producers, maar voor deze nieuwe cd riep ze de hulp in van één man: Paul Epsworth. Hij stond eerder al in voor het hitlijstmonster 21 van Adele. Succes verzekerd dus voor Florence and the Machine?

“Ik wil nog niet te veel weggeven, maar ik ben heel blij met dit album”, vertelt Welch in een interview. “Dat valt me zwaar om toe te geven want wij Britten zijn onze eigen hardste criticus. Ik ben nooit helemaal tevreden”, lacht ze. “Zelfs nu. Eigenlijk is het album klaar, maar er zijn nog een paar details die ik wil veranderen. Ik ben waarschijnlijk de enige die ze hoort, maar ik heb het graag perfect.”

Benieuwd naar perfectie in de oren van Florence Welch? Bekijk hieronder ‘What The Water Gave Me’, een nummer van de nieuwe plaat. Het enige dat ontbreekt is een gospelkoortje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content