Flogging Molly headliner op Festival Dranouter

Flying Molly © gf

Festival Dranouter heeft elf nieuwe namen bekend gemaakt voor hun 41ste editie. Asaf Avidan, Steeleye Span en headliner Flogging Molly passseren van 7 tot 9 augustus op de bühne in de West-Vlaamse Westhoekgemeente.

Met elf nieuwe namen krijgt het programma stilaan vorm en met Flogging Molly loste de organisatie hun headliner. De Californische band is niet aan zijn proefstuk toe op Dranouter, maar dit keer mogen ze met hun mix van Ierse folk en punkrock de driedaagse feestelijk afsluiten.

Op de openingsdag, vrijdag 7 augustus, staat Asaf Avidan, auteur van de hit “The Reckoning”, op het programma. De Israëlische singer-songwriter presenteert op Festival Dranouter nieuw werk. Steeleye Span mag op zaterdag het podium op. De band van frontvrouw Maddy Prior, is een van de invloedrijkste namen in de Engelse muziekgeschiedenis. De groep legde in 1969 het fundament voor folk-rock.

De organisatie legde ook nog Red Hot Chilli Pipers, Baltic Crossing, Amsterdam Klezmer Band, Spiro, Broken Twin, NV3, Kongero en Erlend Viken Trio vast. Eerder raakte bekend dat onder meer Intergalactic Lovers, The Magic Numbers en Calexico naar Festival Dranouter komen.

Bekijk hier het voorlopige programma. Daar kunnen ook tickets gekocht worden. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content