Fleetwood Mac brengt nieuw materiaal uit

2013 wordt het jaar van Fleetwood Mac, aldus Stevie Nicks. De poprockband’s legendarische langspeler ‘Rumours’ kreeg onlangs een heruitgave, nu kondigde gitarist Lindsey Buckingham ook de release van een nieuwe ep aan.

2013 wordt het jaar van Fleetwood Mac, aldus Stevie Nicks. De legendarische langspeler ‘Rumours’ mocht onlangs 35 kaarsen uitblazen, wat resulteerde in een nieuwe tour en een geremasterde heruitgave van de plaat. Nu kondigde gitarist Lindsey Buckingham ook de release van een nieuwe ep aan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Buckingham deelde het nieuws mee tijdens een optreden in Philadelphia, de tweede stop van hun Amerikaanse tournee die op 4 april van start ging. “We vonden het een goed idee om de studio in te duiken nog voor de tour van start ging. Het is het beste materiaal dat we in tijden hebben opgenomen, en binnen enkele dagen plannen we de release van een ep.”

Daarna debuteerde de band nieuwbakken nummer ‘Sad Angel’, volgens Buckingham het meest ‘Fleetwood Mac-klinkende’ werk sinds de release van ‘Mirage’ in 1982. Of er een volledige nieuwe plaat volgt, is nog niet duidelijk.

Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham en John McVie touren vanaf september ook door Europa, met een stop in ons Antwerpse sportpaleis op 9 oktober. (JD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content