Finale FUMT: Stem op uw favoriete band

Ze zijn gekend, de vijf finalisten van Fnac Unsigned Music Talents. Beluister de bands, geef vóór woensdag 24 oktober uw favoriete stem en gun ze een plek op het podium van FOCUS CLUB naast Balthazar en Great Mountain Fire.

Ze zijn gekend, de vijf finalisten van Fnac Unsigned Music Talents. Beluister de bands, stem vóór woensdag 24 oktober op uw favoriet en gun ze zo een plek op het podium van FOCUS CLUB naast Balthazar en Great Mountain Fire.

Meer dan 600 Belgische bands schreven zich in voor de derde editie van het rockconcours Fnac Unsigned Music Talents. Een jury van professionals uit de muziekindustrie (met onder andere Fabrizio Gentile van PIAS Recordings en dEUS-manager Christian Pierre) en key players uit de media (lees: Studio Brussel en Knack Focus/Focus Vif) beluisterden hun demo’s. Tien ervan mochten zich verheugen op een plek in de halve finales, waar ze op hun live performance beoordeeld werden. Volgende vijf bands mogen nu aantreden in de finale, op 27 november in Petrol (in Antwerpen): Bed Rugs, Fusty Delights, Noizeblocker, Theo Clark en Willerzie.

Iedereen is welkom op de finale – inkom is gratis en nadien volgt er nog een fijn feestje. De winnaar van de juryprijs mag zich verheugen op 5 dagen studiotijd in de gerenommeerde ICP studio’s (met technieker), een dag mastering in Equus, live beeldopname/videoclip door Moodio.tv, persfoto’s (van Koen Keppens), live foto’s én een mini concerttour in de verschillende vestigingen van Fnac.

Voor de publieksprijswinnaar wacht een andere eer: een plek op de affiche van de volgende editie van FOCUS CLUB, op 11/12 in K-Nal (Bxl), samen met Balthazar en Great Mountain Fire.

Om de publieksprijs toe te kennen, rekenen we op u! Beluister hieronder de vijf finalisten en stem op uw favoriete band. U doet er uzelf ook een plezier mee, want we verloten onder de deelnemers twintig VIP-tickets voor de editie van FOCUS CLUB met Motek en The Tellers. Jawel: VIP Tickets. Lees: u kunt verpozen in de VIP-ruimte, waar u gesoigneerd wordt met gratis drank en sushi!

BED RUGS MySpace: Klik hier
Uit het demorapport: Knap zootje ongeregeld uit het Antwerpse, herrezen uit de as van wijlen The Porn Bloopers, dat orde in de chaos brengt met opbeurende indierock. Pretty straightforward.
Goed om weten: De band is fan van The Big Lebowski en wou zichzelf ‘Rug’ noemen (naar het tapijt in de film), maar die naam was al bezet.
En live? Deze band staat er, dankzij een mix van métier en hard werken.

FUSTY DELIGHTS

MySpace: Klik hier

Uit het demorapport: Duo uit Luik dat op het hart, het brein én de heupen mikt met melancholische emotronic. Nu eens krachtig, dan weer zweverig en melancholisch. Nog het best te vergelijken met M83 – voorwaar een fraaie referentie.

Goed om weten: hun prestatie tijdens de halve finale leverde al contacten op met een niet nader genoemde platenmaatschappij, voor wie ze nu een niet nader genoemde remix brouwen.

En live? Fusty Delights spelen zoals ze klinken: zeer overtuigend. M83 mét punch! Check:

NOIZE BLOCKER

MySpace: Klik hier

Uit het demorapport: Brussels soloartiest en muzikale veelvraat. Klinkt als een 21e-eeuwse versie van David Bowie die ergens in een Berlijnse keet waar Justice dj’t, aan de haal gaat met een bloedgeile Prince. A diamant in the rough.

Goed om weten: Noizeblocker, né Joachim Quartier ergens in West-Vlaanderen, was ooit lid van Balthazar.

En live? Verrassing: de solo-artiest heeft snel-snel een band opgetrommeld. Muzikaal overtuigend, zang is een teer punt. Check:

THEO CLARK

MySpace: Klik hier

Uit het demorapport: Schotse singer-songwriter die enkele jaren geleden in Brussel neerstreek. Draagt Albion hoog in zijn muzikale vaandel: Britpop pre-Oasis is zijn ding.

Goed om weten: Opvallend maar géén doorslaggevend criterium voor de jury: Theo Clark heeft van alle halve finalisten de mooiste fans.

En live? Theo Clark verrast door een naakte set: hij treedt solo aan, micro in de hand, enkel begeleid door een man op akoestische gitaar. Belooft in de finale met een bandje op te dagen. Check:

WILLERZIE MySpace: Klik hier

Uit het demorapport: Brussels duo dat bewijst dat je met een gitaar en een drumstel ook andere genres kan temmen dan bluesrock. Denk aan Fleet Foxes (de oohs en de aahs), Grizzly Bear (de voorliefde voor jazzy postrock) en Bon Iver.

Goed om weten: Willerzie is de naam van het Ardense dorp waar ze hun blokhut annex repetitieruimte staan hebben.

En live? Muzikaal inventief, gretig met effecten, gaat nooit vervelen.

Welke band geniet uw stem?customer surveys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content