Film Fest Gent opent met Amerikaanse versie van ‘Loft’

© gf

Het 41ste Filmfestival van Gent opent op dinsdag 14 oktober met The Loft, Erik Van Looy’s langverwachte Amerikaanse remake van Loft, met Matthias Schoenaerts, James Marsden en Wentworth Miller.

The Loft, de remake van de kaskraker die in 2008 alle Vlaamse records verpulverde, verschijnt eind augustus in de Amerikaanse filmzalen. Bij ons gaat de film in première op de openingsdag van het Gentse filmfestival.

The Loft vertelt over vijf getrouwde vrienden die in het geheim een loft delen waar ze hun vriendinnen en maîtresses ontvangen. Een prima regeling die in een nachtmerrie ontaardt als ze op een ochtend het lichaam van een onbekende vrouw in de loft vinden.

Matthias Schoenaerts is de enige acteur uit het origineel die ook in deze remake een van de hoofdrollen speelt. De vier andere vrienden worden vertolkt door Karl Urban (Star Trek Into Darkness), James Marsden (X-Men, 2 Guns), Wentworth Miller (Prison Break) en Eric Stonestreet (Modern Family).

‘We hebben een lange rit achter de rug met The Loft, maar het Film Fest Gent openen voelt als thuiskomen’, aldus Erik Van Looy. ‘Dit is na De Zaak Alzheimer mijn tweede film die het prestigieuze festival mag openen en daar ben ik best trots op. Meer nog: ik kijk nu al reikhalzend uit naar 14 oktober. Het wordt een mooie en spannende avond.’

‘We zijn bijzonder trots om de 41e editie van Film Fest Gent te kunnen openen met The Loft, de film waarmee Erik Van Looy, een van onze meest gedreven filmmakers, een jongensdroom in vervulling ziet gaan: een heuse Amerikaanse film maken.’, zegt Patrick Duynslagher, artistiek directeur van het festival.

‘Met als basis het vernuftig scenario van Bart De Pauw, maar nu door scenarist Wesley Strick aangepast aan een Amerikaanse setting (New Orleans), met Amerikaanse acteurs in de hoofdrollen en een nog hoger tempo, heeft Erik een film gemaakt die rustig op eigen benen kan staan en de kwaliteiten van het origineel uit 2008 combineert met een nog grotere vakkennis’, aldus Duynslaegher.

The Loft is de eerste remake van een Vlaamse film die wereldwijd door een grote filmstudio (Universal) wordt verdeeld.

Het 41e Film Fest Gent loopt van 14 tot en met 25 oktober. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content